07 dec. 2015 | 17:23

iCloud Music Library va putea stoca de acum 100.000 de piese

ACTUALITATE
iCloud Music Library va putea stoca de acum 100.000 de piese

După ce limita melodiilor stocate pe iCloud a fost multă vreme doar 25.000 de piese, Apple a decis ca aceasta să se mărească de trei ori mai mult, ajungând în final la 100.000 de melodii pe care le poți stoca în cloud.

Apple a menționat că această posibilitate ar putea veni deja de prin Iunie, și aparent s-a ținut de cuvânt. Totuși Apple Music nu este singurul sistem de a asculta muzică prin cloud de la compania americană. iTunes Match face aproape același lucru, dar cu o diferență: îți scanează muzica pe care o ai, și dacă găsește pe serverele oficiale piesele tale le uploadează de acolo, iar pe cele pe care nu le găsește le ia de la tine, însă îți va cere 25 de dolari pe an pentru redarea muzicii de pe cloud.

Apple Music, însă, va face exact același lucru, dar dacă nu plătești o sumă de 10 dolari pe lună va opri redarea muzicii din cloud. Pe lângă faptul că este printre puținele firme care cere bani pentru redarea muzicii din cloud, iCloud Music Library oferea și un număr redus de melodii care puteau fi stocate pe servele companiei, comparate cu cele 50.000 ale Google Play Music, de exemplu.

Alte firme precum Microsoft’s Groove Music lasă clienții Microsoft să se bucure de muzica lor online complet gratis, iar Amazon oferă un număr de abia 250 de melodii la liber, dar contra unei plăți anuale de 25 de dolari, clienții Amazon se pot bucura de o discografie de 250.000 de melodii.