Ce face Apple cu banii pentru a vă motiva să treceţi la Apple Music?

Ce face Apple cu banii pentru a vă motiva să treceţi la Apple Music?
12:01 13.07.2015

După ce şi-a lansat propriul serviciu de streaming intitulat Apple Music, compania se străduieşte să-l promoveze.

Într-o perioadă în care foarte mulţi dintre noi au ajuns să fie adepţii unui serviciu de streaming mai popular sau mai obscur, cei de la Apple au decis să intre şi ei în horă. Având însă o putere financiară semnificativă, este evident că gigantul american va investi sume fabuloase de bani pentru a vă convinge să renunţaţi la Spotify, Zonga, Deezer şi altele.

Cea mai bună metodă pentru generarea de noi adepţi ai unui serviciu de streaming este deţinerea de exclusivităţi. În momentul în care ai conţinut audio sau video care nu mai există în altă parte, fie şi pentru o perioadă limitată de timp, şansele ca internauţii să vină la tine sunt mult mai mari. Din păcate, respectivele exclusivităţi nu sunt deloc ieftine.

Pe această idee, Apple a obţinut încă din primele zile ale lansării serviciului câteva victorii impresionante. Albumul The Chronic al lui Dr.Dre, primul după o pauză foarte lungă de creaţie a artistului, poate fi ascultat doar pe Apple Music, 1989 al lui Taylor Swift este un alt plus important.

Pe partea de clipuri video, cei de la Pitchfork au aflat că Apple a plătit realizarea clipurilor Freedom de la Pharrell, Energy de la Drake şi Phenomenal de la Eminem, doar ca respectivele clipuri să apară pe Apple Music, înainte de oriunde în altă parte. Următorul episod din această serie de investiţii include producerea de către Apple a unui scurt metraj menit să acompanieze două melodii noi ale M.I.A. cu numele Matahdatah Scroll 01 Broader Than a Border. Anunţul a fost făcut pe Twitter.

Nu avem momentan nişte cifre oficiale legate de performanţa în piaţă a Apple Music, dar reţeta aplicată de compania lui Tim Cook s-ar putea să fie surprinzător de eficientă.

loading...