Hyundai a lansat prima mașină dotată cu Android Auto

Hyundai a lansat prima mașină dotată cu Android Auto

Hyundai a devenit prima companie care a lansat pe piață un autovehicul dotat cu Android Auto.

Android Auto a fost anunțat în urmă cu aproximativ un an de către Google, acesta urmând a fi un rival pentru Car Play, sistemul dezvoltat de către Apple. Până la acest moment, Android Auto era suportat doar de anumite echipamente, precum cele produse de Pioneer. Odată cu lansarea modelului Sonata din 2015, Android Auto își face oficial debutul în industria automobilelor.

Pentru a face upgrade-ul către Android Auto, deținătorii modelului pot vizita acum un dealer autorizat Hyundai sau pot copia Android Auto pe un stick pe care apoi îl pot introduce în portul USB din mașină. Dacă optați pentru soluția din urmă, trebuie să știți că aceasta va fi disponibilă mai târziu în vara acestui an. Conform Android Authority, va fi necesar și un sistem de navigație compatibil.

Android Auto va funcționa ca a doua interfață pentru sistemul din interiorul mașinii, oferind acces ușor la aplicații precum Google Maps sau Voice Search. De asemenea, funcțiile de apelare și mesagerie vor fi disponibile, iar muzica va putea fi accesată prin intermediul unor aplicații. Desigur, toate acestea necesită conectarea unui dispozitiv dotat cu Android 5.0 Lollipop cu ajutorul unui cablu USB.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: