HTC One A9 a fost lansat în România și e mai puțin similar cu iPhone 6 decât credeam

Octavian Palade
Octavian Palade
14:03 29.10.2015

În cadrul unui eveniment special. HTC a lansate modelul One A9 în România. Este puțin posibil să nu fi auzit despre acest telefon, având în vedere controversele stârnite de taiwanezi cu el. 

După ce HTC One M9 s-a dovedit a fi un dispozitiv cu destul de multe probleme (una dintre ele fiind supraîncălzirea provocată de procesorul Snapdragon 810, iar alta ținând de mediocritatea fotografiilor realizate cu el), taiwanezii au tot încercat să dreagă ”ciorba” cu modele similare (M9+ sau M9e, de exemplu), însă nu prea le-a ieșit.

Era clar nevoie de un flagship cu totul nou, iar acesta ar fi trebuit să se materializeze sub forma lui HTC One A9. Din păcate, încă de când au ”scăpat” pe Internet primele imagini cu acest telefon, lumea a țipat în cor că e o clonă de iPhone 6. Oarecum, plângerile au fost îndreptățite, dar nu în totalitate. HTC One A9 seamănă, într-adevăr, cu iPhone 6, dar mai mult în fotografii, decât ”în mână”.

Designul este plăcut și am apreciat cele patru culori disponibile (la noi vor fi disponibile doar versiunile Carbon Grayși Opal Silver). Este un telefon subțire și plăcut la atingere, ceva mai pătrățos decât un iPhone. 

Trecând peste acest subiect, o altă problemă cu HTC One A9 este că nu e tocmai un flagship, cel puțin nu din punct de vedere al specificațiilor. Vorbim despre un smartphone cu un procesor Snapdragon 617, cu opt nuclee, și 2GB memorie RAM. Cu toate că procesorul este unul nou și foarte performant pe hârtie, nu se compară cu Snapdragon 810 la viteză și nici cu Exynos-ul inclus de Samsung pe flagship-urile sale. În plus, cei 2GB memorie RAM nu impresionează, având în vedere că pe piață există numeroase smartphone-uri cu 4GB RAM.

Una peste alta, configurația este una capabilă să facă față jocurilor și aplicațiilor, ceea ce este bine,

Partea bună este că cei de la HTC au ales să readucă stabilizarea optică în discuție, asta după ce au folosit-o numai pe modelul HTC One M7. Astfel, HTC One A9 are o cameră principală de 13MP care știe să realizeze și clipuri de tip hyperlapse. Frontala este de tip Ultrapixel. La capitolul display trebuie menționat că avem de a face cu un telefon de 5 inch cu rezoluție full HD, iar calitatea ecranului pare să fie bună.

HTC One A9 rulează Android 6.0 și va fi disponibil în magazinele de la noi începând cu săptămâna viitoare. Prețul va fi în jurul sumei de 2.800 lei, nițel cam piperat pentru ce oferă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: