Nimeni nu știe de ce a fost lansat HTC One M9e

Nimeni nu știe de ce a fost lansat HTC One M9e

Nu au trecut câteva săptămâni de când cei de la HTC au anunțat un nou vârf de gamă sub forma noului HTC One A9, iar taiwanezii au făcut public HTC One M9e.

Nimeni nu mai cunoaște detaliile strategiei de vânzări a celor de la HTC. Singurul lucru sigur este că situația financiară a companiei este jalnică și nu pare să se îndrepte prea curând. Aveau nevoie de o salvare sub forma recent lansatului HTC One A9, dar ea nu s-a materializat, review-urile primite de aparat fiind lipsite de entuziasm.

Acum, de nicăieri, HTC încearcă să se adreseze segmentului de piață mainstream cu un dispozitiv al cărui preț pare un pic piperat pentru configurația hardware. HTC One M9e, după cum îi spune și numele, este un derivat din HTC One M9. Față de modelul lansat în urmă cu mai bine de jumătate de an însă, acesta nu este la fel de performant și, cel puțin pentru o perioadă, se va comercializa doar în țările asiatice.

Partea cea mai tristă a HTC One M9e este însă prețul de aproximativ 425 de dolari după conversie. Această valoare se reflectă într-o carcasă premium de aluminiu, foarte similară estetic cu cea de la One M9, dar cu alte dotări interioare. Ecranul folosit este un Super LCD de 5 inci cu o rezoluție nativă de 1920 x 1080 pixeli. Performanța este rezultatul unei combinații dintre un SoC MediaTek MT6795T, 2GB RAM, 16GB memorie internă și o cameră principală de 13 megapixeli cu stabilizare optică și filmare Full HD. Pe partea opusă se regăsește o cameră de 4MP de format Ultrapixel. Interfața standard livrată cu Android 5.0, în acest caz, va fi mascată de cea mai recentă versiune a Sense UI.

Dacă avem însă în vedere prețul pentru aceste specificații și valoarea la care se vinde nesubvenționat un Nexus 5X sau OnePlus 2, este greu de apreciat de ce cineva s-ar orienta către cea mai recentă creația a HTC.

Citește și: