Noul HTC One A9 arată bine, dar îți amintește de iPhone 6

Noul HTC One A9 arată bine, dar îți amintește de iPhone 6

După câteva trimestre fiscale dezastruoase, HTC a anunțat oficial un nou vârf de gamă în mai puțin de un an. Din fericire, HTC One A9 nu are multe în comun cu M9.

Încercând să revină pe linia de plutire, după o lungă perioadă în care problemele companiei au devenit evidente pentru toți, HTC tocmai a anunțat un nou terminal cu specificații de top și un preț surprinzător de accesibil. HTC One A9 va fi disponibil în SUA, începând cu prima săptămână din noiembrie, la prețul de 400 de dolari. Prețul pentru Europa va fi considerabil mai ridicat, fiind listat la 665 de dolari pentru Marea Britanie.

Deși este înfățișat ca fiind un terminal high-end și există câteva argumente în această direcție, puterea de procesare nu se află printre ele. HTC One A9, în locul unui SoC Snapdragon din seria 800 folosește un octa-core Snapdragon 617 cu patru core-uri tactate la 1,5 GHz și celelalte patru tactate la 1,2 GHz. În principiu, One A9 va fi disponibil în mai multe variante, dar cea mai populară va fi probabil versiunea cu 3GB RAM și 32GB memorie internă. Suportă extinderea memorie interne cu un microSD de până la 2TB. Deoarece vine preinstalat cu Android 6.0 Marshmallow, unul dintre puținele smartphone-uri privilegiate, aveți posibilitatea de a formata respectivul card ca pe o extensie reală a memoriei interne a telefonului ce va fi recunoscută cum se cuvine de către aplicațiile instalate.

Are un senzor de amprentă ascuns sub ecran, iar acumulatorul intern este de 2150 mAh. Apropo de ecran, de această dată HTC a optat pentru un display de 5 inci AMOLED cu o rezoluție nativă Full HD, o distanțare față de Super LCD-urile folosite în trecut. Camera principală este de 13 megapixeli dotată cu stabilizare optică a imagini. Vă permite să imortalizați cadre în format RAW, dacă activați modul de captură Pro.

htc one a9-comp iphone 6

Pe partea de software, HTC a făcut un efort pentru a simplifica semnificativ interfața proprietară Sense și de a elimina o parte dintre aplicațiile proprietare pe care le servea în trecut. Mail și Music sunt doar două exemple a acestui nivel de flexibilitate sporit dedicat utilizatorilor.

Similaritățile estetice în legătură cu iPhone 6 și iPhone 6S sunt mai multe decât evidente, chiar și pentru un ochi neantrenat. Am ajuns însă să cred că acest aspect nu este negativ, mai ales că sunt mulți utilizatori care doresc să ruleze Android pe un astfel de hardware.

Citește și: