HP EliteBook Folio 1020 este subţirel şi puternic, dar nu ai parte de el până în 2015

HP EliteBook Folio 1020 este subţirel şi puternic, dar nu ai parte de el până în 2015

Semnificativ diferit de alte sisteme din seria Elitebook, noul 1020 este viitorul sistem portabil de vârf al celor de la Hewlett Packard.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În momentul în care cei de la Intel au lansat cea mai nouă serie de procesoare dedicată ultra portabilelor, au deschis noi posibilităţi pentru producătorii de notebook-uri. Lenovo Yoga 3 Pro a fost primul exponent serios al acestei familii de procesoare, iar acum a venit rândul celor de la HP să-și demonstreze abilităţile de design când vine vorba de un astfel de Ultrabook.

Folio 1020 este disponibil în două variante cu o grosime maximă de 15,7 mm. La prima vedere sunt similare, dar una reuşeşte să se încadreze într-un kilogram, în timp ce a doua sare până la 1,2 kilograme. În mod evident, modelul mai uşor va fi, în acelaşi timp, şi mai scump. Din păcate nu avem încă nici un preţ pentru Folio 1020, deoarece va ajung la primii utilizatori în luna februarie a anului viitor.

Carcasa este realizată dintr-o combinaţie de materiale pretenţioase: litiu-magneziu în cea mai mare parte şi fibră de carbon pentru partea inferioară. Spre deosebire de alte sisteme la fel de firave, noul EliteBook este realizat în conformitate cu standardul armatei americane MIL-STD-810G pentru rezistenţă la temperaturi extreme, şocuri şi căzături. Deşi nu este foarte evident din imagini, tastatura a fost regândită pentru a oferi doritorilor o cursă mai lungă la tastare.

Acest HP Elitebook Folio 1020 este construit în jurul unui display de 12,5 inci cu o rezoluţie maximă de 2560 x 1440 pixeli. În funcţie de buget, puteţi opta pentru un display Full HD sau un touchscreen. Prezenţa ecranului sensibil la atingere este şi motivul pentru care acest sistem este disponibil și cu două greutăţi diferite.  Rămâne să mai aşteptăm câteva luni pentru a vedea unul dintre primele ultrabook-uri cu sigla Hewlett Packard la baza ecranului, în defavoarea clasicului HP.

 

elitebook-folio-1020

Citește și: