Hoverboard-ul există, e magic şi pluteşte chiar şi peste apă

După multe speculaţii legate de existenţa unui adevărat hoverboard, cei de la Lexus au permis mai multor oameni obişnuiţi să-l testeze zilele trecute în Barcelona.

Am dezbătut deja în mai multe materiale magia din spatele hoverboard-ului ajuns online pentru prima oară în urmă cu câteva luni. Acesta funcţionează similar cu trenul Maglev pentru a pluti pe o pistă specială. La interior are o combinaţie interesantă de materiale super conductoare care câştigă abilitatea de a sta la câţiva centimetri deasupra pământului în momentul în care sunt răcite la -180 de grade cu ajutorul unei cantităţi substanţiale de hidrogent lichid. Pentru că efectul hidrogenului nu durează foarte mult, autonomia iniţială a gadgetului nu este mai mare de 20 de minute.

Partea bună a poveştii este că Lexus Hoverboard chiar există şi nu a fost creat doar într-un singur exemplar. Partea tristă? Şansele ca acesta să se comercializeze vreodată sunt infime către inexistente. Ideea care a stat la baza produsului a fost mai degrabă o ambiţie personală a unor persoane de la conducerea companiei, produsul final urmând să fie folosit în mai multe reclame pentru maşinile Lexus.

Din fericire, pentru că au vrut să arate întregii comunităţi online, care visează de zeci de ani la un astfel de gadget, că hoverboard-ul nu e doar un efect special într-o reclamă, cei de la Lexus au invitat redactorii mai multor publicaţii să-l testeze. Cei de la The Verge sau Gizmodo sunt doar două exemple. Cum era de aşteptat, acesta este foarte dificil de folosit şi manevrat, iar vasta experienţă în domeniul skateboard-ului nu reprezină un avantaj real. ,,Am petrecut 20 de ani pe skateboard, dar fără frecare mi s-a părut că a trebuit să învăţ o abilitate complet nouă, mai ales vizavi de poziţia pe placă şi de balansul necesar pentru a-l folosi.  Este o experienţă total nouă.” Acestea au fost cuvintele skateboarder-ului Ross McGouran.

Pentru mai multe detalii despre hoverboard-ul Lexus puteţi urmări clipurile din acest material sau puteţi accesa pagina web dedicată produsului de cei de la Lexus.

Alexandru Puiu
06:07 05.08.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video