Hoverboard-ul din “Înapoi în viitor” este real. A fost creat de Lexus [VIDEO]

Cu toţii avem nevoie de un pic de magie în viaţa noastră, iar un desprins parcă din Înapoi în viitor s-ar putea să vă ofere doza necesară.

Indiferent de câte lansări spectaculoase avem parte în fiecare zi, nimic nu se compară cu farmecul lansării unui gadget pe care iar acum îl vezi reflectat în lumea reală, fără nici un fel de artificii suplimentare.

Hoverboard-ul este un astfel de dispozitiv care ne-a încântat copilăria când l-am văzut pentru prima oară în trilogia Înapoi în viitor. Au mai existat şi în trecut tentative pentru realizarea unui astfel de aparat, dar noua creaţie de la Lexus pare să fie cea mai apropiată de un produs de serie. Gigantul din industria auto tocmai a lansat câteva imagini şi un clip video, pe care îl puteţi urmări mai jos.

Acestea sunt doar câteva dovezi menite să ne convingă de faptul că un hoverboard poate fi real. E un skateboard plutitor. Nu este la fel de sprinten momentan precum cel din film, dar, mai important decât atât este că funcţionează. Iniţial s-a crezut că este atât de miraculos încât funcţionează până şi pe ciment normal, dar întrebaţi de Engadget dacă în imaginea de mai sus este ciment sub hoverboard, cei de la Lexus au răspuns negativ.

Întregul skatepark are de fapt o suprafaţă metalică dedesubt, permiţându-i astfel să creeze condiţiile ideal pentru plutire. În ceea ce priveşte tehnologia efectivă pentru a sta la câţiva centimetri deasupra podelei, hoverboard-ul creat de Lexus foloseşte o combinaţie de magneţi permanenţi şi superconductori răciţi cu azot lichid pentru a transporta o persoană.

Deşi nu ştim când va fi comercial disponibil, în următoarele săptămâni ne putem aştepta să vedem mai multe astfel de clipuri oficiale online. Compania producătoare a menţionat că lucrează deja la el de 18 luni şi că momentan trece printr-o fază de testare de către un skater profesionist în Barcelona.

Alexandru Puiu
06:18 24.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video