10 tehnologii care au făcut vâlvă în 2014 [VIDEO]

Băieții de la CuriosityLand au dedicat încă un episod special tehnologiei. În clipul video de mai jos poți vedea 10 dintre invențiile care au atras atenția publicului anul trecut. 

CuriosityLand este unul dintre cele mai urmărite canale de Youtube din România, cu peste 40.000 de abonați. Pentru mai multe curiozități, din toate domeniile, îi puteți urmări pe pagina lor de Facebook, sau puteți vă puteți abona la canalul de Youtube.

1. Imprimanta 3D Aceste echipamente pot imprima orice obiect pornind de la schițe digitale, în format 3D. Datorită faptului că poate fi utilizată aproape în orice domeniu, imprimanta 3D este considerată a fi soluția la problema stabilirii primului avanpost uman în afara Terrei.

2. Witricity – Este vorba despre energie electrică wireless. Aceasta este utilizată în prezent pentru aparate de mici dimensiuni, dar planul celor de la WiTricity este ca în 10 ani fiecare aparat din casa unui om de rând să fie alimentate de la o sursă centrală de energie wireless.

3. Hoverboard – Această invenție desprinsă parcă din filmele SF este un fel de skateboard care levitează deasupra solului. Partea proastă este reprezentată de durata de viață a bateriei, care este doar de 15 minute. De fapt, nici măcar nu putem pleca pe stradă cu el: hoverboard-ul nu poate zbura decât deasupra unui material conductor, cum este aluminiul sau cuprul. Și se ridica la doar 1 inch de pamant. Cu toate astea, aparatul costă nu mai puțin de 10.000 de dolari.

4. Smartwatch-urile Aceste dispozitiv au iscat deja numeroase dispute, publicul având păreri foarte împărțite. Ceasurile inteligente sunt direct conectate la telefonul mobil și permit accesarea acestuia de la încheietură, fără a mai fi nevoie sa scoți smartphone-ul din buzunar. Astfel, pe ecranul ceasului sunt afișate în timp real informațiile pe care le verifici cel mai des, cum ar fi vremea și calendarul, emailurile și notificările, chiar și apelurile.

5. Mangalyaan  Denumirea este destul de ciudată, însă are o scuză: este în Hindi și se traduce prin „Nava marțiană”. Naveta spațială este creată de cei de la Indian Space Research Organization și are scopul de a orbita în jurul planetei Marte și a colecta informații despre aceasta. Foarte interesant este modul în care au reușit indienii să contruiască o navetă spațială, și să o și plaseze din prima pe orbita. Și mai demn de luat în seamă este costul de construcție, care este de doar 74 de milioane de dolari, mai puțin decât au cheltuit americanii pentru filmul ”Gravity”

6. Microsoft Surface Pro 3 – Microsoft Surface Pro 3 este o tabletaă ce poate înlocui cu succes un laptop. Mai mult, pe lângă un laptop obișnuit poți folosi degetele sau un stylus pentru a selecta opțiunile direct pe ecran. Poate fi cumpărată și în România.

7. Superbanana – sau banana care poate preveni orbirea este o nouă specie de bananieri ce produc banane foarte bogate în vitamina A, indispensabilă pentru menținerea sănătății ochilor. Menit să prevină orbirea în Africa Sub-Sahariana, programul vizează donarea către fiecare sat a unui număr de 10 plante, urmând ca acestea să fie apoi înmulțite natural.

8. Hemopurifier – purificatorul de sange. Acest filtru a fost folosit o singură dată, în cazul epidemiei de Ebola, pentru a filtra sângele unui pacient bolnav de acest virus. Acest tratament inovator nu ne-a dat prea multe informații pentru a face ceva mai complex, dar ne promite că va fi cheia pentru rezolvarea multor boli.

9. Selfie Stick – Acest dispozitiv a ajuns și pe piața noastră și este dispozitivul ce ușurează procesul de realizare a celebrelor fotografii tip selfie, prin prelungirea distanței între telefon și cel ce realizează fotografia. 

10. MotionSavvy Uni  Este o tabletă care folosește camere motion-sensing și software de recunoaștere a mișcărilor pentru a traduce limbajul semnelor în cuvinte. Este de un mare ajutor pentru persoanele cu deficiențe de auz, mici sau mari.

PLAYTECH
16:51 15.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video