HeLi-on este cel mai compact încărcător solar pentru telefon

HeLi-on este cel mai compact încărcător solar pentru telefon

Cu toate că ideea de încărcător solar nu este una nouă sau revoluționară, HeLi-on te uimește prin designul compact și panoul solar rulabil.

În continuare, cu foarte mici excepții, cea mai mare problemă a smartphone-urilor actuale are legătură cu autonomia bateriei. Situația devine și mai gravă în momentul în care pleci câteva zile în natură și singurul tău mod de a intra în contact cu civilizația este un telefon inteligent care nu poate să stea departe de priză mai mult de 24 de ore. Soluția clasică este un încărcător solar, dar când nu mai aveți loc în bagaje, ar fi bine să vă orientați către cel mai compact încărcător solar, unul care nici măcar nu vă invită să faceți vreun compromis.

HeLi-on este un acumulator portabil cu o autonomie de 2600 mAh care ocupă un spațiu foarte mic și introduce o idee simplă fi eficientă vizavi de recoltarea unui volum cât mai mare de energie solară. Față de acumulatorii obișnuiți cu port USB pentru gadgeturile voastre mobile, care se încarcă tot la USB, de la priză sau PC, HeLi-on merge altfel. Practic, atașat la bateria efectivă este un panou solar flexibil ce pare de aproximativ 50cm. Pe lângă faptul că este capabil să vă încarce aproape orice smartphone până la 100%, HeLi-on se încarcă prin expunerea la soare timp de aproximativ 2-3 ore și are trei wați.

La momentul redactării acestui material, proiectul de pe Kickstarter pentru HeLi-on reușise să strângă de aproape două ori suma necesară pentru a se transforma în produs de serie. În ceea ce privește prețul de achiziție pentru acest gadget surprinzător de compact, cu 90 de dolari puteți pune și voi mâna pe unul, deși veți fi nevoiți să așteptați până în luna iulie a anului viitor pentru a vă fi livrat.

Citește și: