GoPro Odyssey este kitul perfect pentru creat experienţe VR

GoPro Odyssey este kitul perfect pentru creat experienţe VR

Kiturile de realitate virtuală încep să devină din ce în ce mai accesibile, iar echipamente precum GoPro Odyssey facilitează realizare de astfel de experienţe.

În urmă cu câteva luni, în cadrul Google I/O, gigantul din Mountain View a anunţat o colaborare cu cei de la GoPro pentru materializarea kit-ului de captură de mai sus. La momentul respectiv, această creaţie nu purta numele de Jump şi nu era clasificată ca fiind un produ comercial, ci mai degrabă un kit de captură disponibil celor doar anumitor organizaţii şi instituţii.

Între timp, situaţia s-a mai relaxat, iar gadgetul a fost înfăţişat de cei de la GoPro ca fiind un kit achiziţionabil de către cei cu buzunare generoase. În definitiv, la un preţ de aproximativ 15.000 de dolari, este puţin probabil ca altcineva în afară de producători şi creatori de conţinut profesional să şi-l permită. Vizavi de funcţionalitate, GoPro Odyssey incorporează o instalaţie complexă formată din 16 camere de ultimă generaţie GoPro Hero 4 Black cu o montură pentru siguranţă sporită la deplasare. În plus, inclus în pachet este şi un microfon de calitate superioară împreună cu toate cablurile de care aţi putea avea nevoie. Carcasa pentru întregul set de camere este Pelican, iar dacă ţineţi la astfel de detalii, merită să aveţi în vedere că GoPro Odyssey se livrează cu garanţie şi acces la o linie de suport dedicată.

La capitolul detalii, această instalaţie de captură este prima menită pentru platforma de realitate virtuală Google Jump VR. Aceasta din urmă este menită să funcţioneze ca un ecosistem menit să faciliteze realizarea de conţinut VR dar şi să agregheze experienţe de realitate virtuală create cu multe alte echipamente.

În cazul în care aţi făcut investiţia fabuloasă în acest set de camere GoPro Odyssey, puteţi partaja conţinutul video rezultat, fără nici un fel de emoţii, pe YouTube. Platforma de găzduire pentru conţinut video a celor de la Google a început deja de aproape jumătate de an să suporte filme la 360 de grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: