GoPro anunţă primul kit de captură video pentru realitate virtuală

GoPro anunţă primul kit de captură video pentru realitate virtuală

GoPro tocmai a confirmat oficial un set de camere montate în cerc care împreună pot captura conţinut video la 360 de grade pentru realitate virtuală.

Indiferent de direcţia pe care o detalia la Google I/O, gigantul din Mountain View nu putea neglija anul acesta subiectul realităţii virtuale. Acesta este marele trend în 2015 împreună cu smartwatch-urile care se străduiesc să-şi caute clienţi. Într-un asemenea context, Google a detaliat Jump, platformă digitală pentru crearea şi partajarea de conţinut 3D optimizat pentru VR.

Pentru a face mai uşoară viaţa celor care îşi doresc să filmeze clipuri la 360 de grade, Google a încheiat un parteneriat cu pentru realizarea ansamblului de mai sus. Acesta include nu mai puţin de 16 camere şi va costa probabil o avere în câteva luni când va deveni un produs comercial. Farmecul celor 16 camere constă în nivelul lor nativ de sincronizare între ele, partea de configurare înainte de un proiect fiind minimă spre inexistentă. Autonomia întregului set e foarte mare, iar prin intermediul unei aplicaţii intuitive vă este foarte uşor să le controlaţi.

din ansamblul de GoPro-uri poate fi transferat direct în Google Jump pentru a fi transformat, prin câţiva paşi simpli, într-o experienţă 3D de realitate virtuală autentică. În plus, acea experienţă în format digital poate fi partajată pe website-ul vostru preferat. Pentru a înţelege mai bine cu se mănâncă un astfel de set, urmăriţi clipul de mai jos şi, în timp ce-l redaţi, plimbaţi-vă prin el folosind un mouse sau o tastatură.

gopro360

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: