12 nov. 2015 | 11:00

Google ți-a creat automat o pagină de profil pentru serviciile sale

ACTUALITATE
Google ți-a creat automat o pagină de profil pentru serviciile sale

Pentru a sintetiza într-un singur loc o varietate de informații pe care le are despre voi, Google v-a creat automat o pagină de profil pe care o puteți personaliza.

Cei de la Google sunt foarte eficienți în a crea și desființa servicii noi. La câțiva ani după Google Plus de exemplu, gigantul din Mountain View a simplificat foarte mult rolul rețelei sociale în ansamblul său de servicii online. Dacă nu aveți însă o pagină de profil obligatorie pe Google Plus, asta nu înseamnă însă că nu aveți totuși foarte multe informații asociate contului vostru Google pe care îl folosiți pentru Gmail, Google Maps, YouTube, Google Play și nu numai.

Ca urmare, Google a decis să vă ofere o pagină de profil centralizată în care aveți acces rapid la toate informațiile pe care compania americană le oferă serviciilor online proprii într-o formă sau alta. Dacă nu aveți un amalgam de multe alte conturi online, noul Google About Me sau Google Despre Mine, în frumosul grai românesc, sintetizează practic modul în care vă vede internetul. Astfel, dacă cineva face eforturi pentru a găsi informații postate de voi online, sunt șanse foarte mari ca personalitatea voastră să fie definită de rândurile de text de pe această pagină.

După cum ziceam și în introducere, toate aceste informații erau în trecut asociate contului vostru de Google+, dar pentru că nu mai aveți nevoie de un cont pe Google+ pentru serviciile companiei, este lăudabilă intenția de a vedea pe o singură pagină web informațiile pe care le-ați oferit celor de la Google într-o formă sau alta. Tot de aici puteți persoanliza multe dintre datele afișate, inclusiv numele, prenumele, poza de profil, data nașterii și nu numai.

Singurul context în care nu puteți modifica mare lucru pe această pagină este dacă folosiți un cont de business pentru Google Apps. În orice alte circumstanțe, accesați https://aboutme.google.com .

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele