Google isi centralizeaza serviciile de chat cu Google Babble

Google isi centralizeaza serviciile de chat cu Google Babble

Google Babble ar putea fi solutia pe care a gandit-o gigantul din Mountain View pentru a pune sub aceeasi umbrela toate serviciile sale de VoIP, IM si videconferinta.

google babble video voice chat

+, Voice, Hangout, Messenger sau Chat for Drive sunt doar cateva dintre serviciile anuntate de Google de alungul anilor pentru conversatii online. Acestea nu sunt foarte populare si, multe dintre ele, nici foarte reusite, dar Google a decis sa faca ceva cu toate aceste servicii. Compania americana va agrega toate aceste functii sub un singur serviciu cross-platform intitulat Google Babble.

Avand in vedere ca nu prea puteau conversa utilizatorii de Google Talk cu utilizatorii de Messenger sau Chat for Drive, Google lucreaza la Babble pentru o solutie de mijloc. Creat din start cu ganduri de suprematie cross-platform, Babble ar trebui sa fie disponibil din start atat pe Android cat si pe iOS sau BlackBerry. Daca aplicatia va fi realizata cu cap si cu un accent pe performanta, nu exista nici un motiv pentru care BlackBerry cu al sau Messenger si Apple cu ale sale FaceTime si iMessage sa nu-si faca griji.

Aflat momentan in stadiu de proiect, Babble ar trebui sa permita realizarea de , cu oricine din lista de contacte. Vor exista si optiuni limitate de transfer de fisiere, pentru fotografii si filme. Pentru un sentiment de uniformitate, aceeasi fereastra de chat va fi prezenta pentru toate produsele Google.

Desi surse apropiate de proiect nu pot confirma o data de lansare, evenimentul Google I/O de anul acesta este cel mai probabil raspunsul la aceasta intrebare.