Aniversarea Google: 17 ani de întrebări care își primesc mereu răspunsul

Aniversarea Google: 17 ani de întrebări care își primesc mereu răspunsul

Pentru aniversarea Google, motorul de căutare și-a schimbat logo-ul, la fel cum o face în cazul oricărui eveniment important. Google aniversează 17 ani de la lansare.

UPDATE: Puteți vedea aici 15 întrebări la care Google răspunde instant. De asemenea, odată cu aniversarea Google vă aducem și acest tutorial despre ce se poate face cu Gmail.

Pentru aniversarea Google, logo-ul este unul simplist. Este vorba despre un computer, câteva baloane și un coif. În cazul altor evenimente, compania a avut Google Doodle-uri mult mai complexe, animate și interactive.

Oricum, aniversarea Google este prilejul perfect să răsfoim puțin prin istoria acestei companii care ne ajută zilnic.

Aniversarea Google – cum a început totul

Totul începe în ianuarie 1996, când Larry Page și Sergey Brin, doctoranzi la Universitatea Stanford, au inițiat un proiect de cercetare în domeniul motoarelor de căutare și a indexării datelor de pe Internet. Acest proiect a pornit din dorința celor doi de a demonstra că sistemul utilizat pentru indexarea datelor la momentul respectiv era inferior celui gândit de ei.

În loc să indexeze și să clasifice informația în funcție de numărul de căutări înregistrat asupra unui termen, Google indexa și clasifica informația în funcție de relația între termenul căutat și pagina de Internet unde acesta apărea.

De aniversarea Google învățăm și de unde provine numele acestei companii care a fost înregistrată pe 4 septembrie 1997, având sediul principal într-un garaj. BackRub a fost numele original al motorului de căutare, nume care face referire la sistemul de indexare și clasificare, prin backlink. Numele final a fost ales cu referire la cuvântul googol, care este denumirea numărului reprezentat de cifra 1 urmată de 100 de zerouri. Voia să însemne că motorul va fi capabil să indexeze o foarte mare cantitate de informații.

În timp, motorul de căutare a căpătat o popularitate imensă, lucru care a permis extinderea companiei și crearea de noi produse, dar și achiziționarea unor companii mai mici. Google a devenit atât de mare încât, anul acesta, compania a fost nevoită să-și schimbe numele.

Astfel compania Google a devenit Alphabet, iar motorul de căutare Google, care aniversează duminică 17 ani, este doar unul din zecile de produse pe care le dezvoltă gigantul american.

Vizavi de afacerile care vor continua să activeze sub umbrela Google, acestea vor fi: căutare, reclame, hărţi, aplicaţii, YouTube şi Android.

Istoria completă Google o puteți citi aici.

 

Citește și: