Google Play Games te ajută să înregistrezi sesiuni de gaming pe Android

Google Play Games te ajută să înregistrezi sesiuni de gaming pe Android

Nu doar cei care se joacă pe PC sau console își pot salva sesiunile de gaming. Prin Google Play Games vă puteți înregistra performanțele direct pe Android.

Se fac bani mulți din sesiunile de gaming transmise online. Spre surprinderea multora dintre noi, unele dintre cele mai vizionate clipuri de pe YouTube sunt înregistrări de gameplay, iar canalul cu cei mai mulți abonați de pe platforma online a celor de la Google, în proporție impresionantă, conține sesiuni de gaming imortalizate cu un ,,povestitor” menit să facă vizionarea un pic mai amuzantă. Ideea de bază este simplă, acest tip de clipuri reprezintă un fenomen social ce nu pare să se diminueze prea curând. Tocmai din acest motiv s-a inventat YouTube Gaming, un serviciu online dedicat facilitării publicării acestui tip de conținut și transmisiei live de sesiuni de gaming de pe Android online.

Google Play Games, o nouă funcție introdusă de cei de la Google în Android, complementează serviciul YouTube, dar reușește să fie diferit. De această dată nu mai vorbim de transmisiuni live. Sesiunile voastre de gaming, indiferent de joc, sunt înregistrate offline pe smartphone-ul sau tablete voastră cu platforma Google. Peste aceleași fluxuri video vă veți putea atașa în timp real propria vocea și un comentariu video capturat cu camera frontală de la gadgetul pe v-ați desfășurat activitatea. După finalizarea procesului de captură, nu mai rămâne decât partajarea rezultatului pe YouTube sau orice altă rețea de socializare vă încântă pe voi.

Întregul proces este cât se poate de facil, porniți Google Play Games și vă alegeți jocul pe care îl doriți imortalizat. Următorul pas implică alegerea rezoluției, 720p sua 480p și activarea opțională a camerei frontale pentru adăugare de comentariu video. Vor fi incluse și câteva opțiuni de editare a clipului rezultat, dar aceste vor fi rudimentare. Noul update la Google Play Games ar trebui să fie făcut public în următoarele zile sau săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: