Google Play Games – O alternativa la Game Center pentru Android

Google Play Games – O alternativa la Game Center pentru Android

Google Play Games ar putea fi numele unui pentru a concura cu Game Center-ul celor de la Apple.

Android Google Play Games

Cu aproape 2 ani pe iDevice-uri, Game Center-ul celor de la Apple se pare ca a starnit invidie in curtea Google. Pentru ca ii lipsea un sistem centralizat dedicat placutei activitati de gaming, gigantul din Mountain View se pare ca va include  unul in urmatoare versiune a SO-ului.

Daca zvonurile se confirma, Android 5.0 Key Lime Pie sau Android 4.3 va veni cu o noua aplicatie pe ecranul principal intitulata Play Games. Acesta din urma va fi un front end pentru un nou serviciu Google dedicat monitorizarii si inregistrarii activitatii din jocuri. Play Games ar trebui sa ofere clasamente, o viziune asupra realizarilor spectaculoase din jocurile de pe mobil, o functie de chat si o metoda implementata la nivelul sistemului de operare care sa transfere salvarile pe fiecare dispozitiv nou pe care folositi acelasi ID. Pentru jocurile cu un accent pronuntat de multiplayer, tot Play Games ar putea prelua rolul de Match Making, un petitor care sa va ajuta sa va gasiti cel mai potrivit concurent pentru o sesiune de gaming in doi sau mai mult jucatori.

Pentru ca nu putea lipsi partea de socializare si pentru ca vorbim de Google, aparent, Play Games ar trebui sa fie destul de bine ancorat in contul vostru de Google+. Dupa cateva bife, toate performantele voastre ca jucator, atat in single cat si in multiplayer ar putea ajunge pe profilul de Google+ si la cercurile de prieteni alese de voi.

Google Play Games ar trebui anuntat odata cu urmatoarea versiune de Android la I/O 2013, evenimentul anual pentru dezvoltatori ce va avea incepe pe 15 mai, saptamana aceasta.

Citește și: