Intel investește în realitatea virtuală: a cumpărat unul dintre rivalii Google Glass

Intel investește în realitatea virtuală: a cumpărat unul dintre rivalii Google Glass

Cei de la Intel își extind portofoliul rapid, achiziționând din ce în ce mai multe companii din diverse sectoare.

Piața procesoarelor nu mai înregistrează creșteri foarte mari, motiv pentru care companii mari precum Intel sunt nevoite să găsească soluții alternative. Pe de o parte, aceștia își întăresc poziție pe piață achiziționând companii cu un potențial uriaș, iar pe de altă parte se extind în alte domenii care le-ar putea aduce venituri mai mari.

După ce a cumpărat de curând Altera, Intel se orientează acum asupra realității virtuale și cumpără unul dintre marii rivali ai Google Glass.

Intel a plătit de curând nu mai puțin de 175 de milioane pentru Recon, o companie cu 75 de angajați. Basis se numără și ea printre companiile deținute de Intel, iar conform celor de la Slashgear, gigantul va colabora și cu Luxottica, cea mai mare companie de ochelari din lume, care controlează nu mai puțin de 80% din cele mai cunoscute branduri din acest domeniu. Astfel, Intel pare a avea planuri mari pentru viitor în ceea ce privește piața dispozitivelor purtabile.

Produsele celor de la Intel sunt destinate pasionaților de sport. Două dintre cele mai interesante sunt Snow2 și Jet. În timp ce primul este construit pentru sporturile de iarnă, cel de-al doilea poate fi utilizat de către cicliști și alergători profesioniști.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: