04 feb. 2015 | 16:10

Google a lansat o nouă versiune de Android: Care este țara unde aceasta a apărut deja

ACTUALITATE
Google a lansat o nouă versiune de Android: Care este țara unde aceasta a apărut deja

Cea mai nouă versiune de Android și-a făcut de curând apariția pe telefoane din programul Android One, urmând să sosească și pe dispozitivele Nexus în curând.

Android 5.0 Lollipop a adus niște îmbunătățiri importante, dar, ca orice altă versiune Android aflată la început, a avut unele bug-uri care au pus probleme utilizatorilor. Pe parcurs, cei de la Google au rezolvat unle dintre acestea, lansând Android 5.0.1 Lollipop și 5.0.2 Lollipop. Cum unele mici probleme încă mai există, majoritatea utilizatorilor se așteptau ca noua versiune să fie 5.0.3. Cei de la Google, însă, ca de obicei, au reușit să ne surprindă.

Noul Android 5.1 Lollipop nu a avut parte încă de o lansare la scară largă, fiind deocamdată prezent doar pe dispozitivele Android One din Indonezia, țară unde Google și-a extins de curând programul. Cei de la Android Authority menționează că, la început, s-a crezut că este vorba despre o eroare, însă ulterior s-a demonstrat că nu este așa. O dovada importantă a prezenței Android 5.1 Lollipop pe dispozitivele Android One din Indonezia au fost pozele furnizate de utilizatori.

android one android 5.1 Lollipop 11

Dacă este să ne luăm după Android Pit, noua versiune a sistemului de operare produs de Google ar putea adăuga modul silențios care lipsea pe versiunea Android 5.0 Lollipop și o administrare mai bună a memoriei. Cu toate acestea, nu toate telefoanele au primit încă Lollipop. Dispozitivele HTC One M8 au avut parte de update-ul oficial în România cu puțin timp în urmă. Puteți citi mai multe despre noutățile pe care le aduce Android 5.0 Lollipop pe flagship-ul HTC pe Playtech aici.