Google vrea să vă convingă să renunţaţi la Yahoo în Firefox

Google vrea să vă convingă să renunţaţi la Yahoo în Firefox

Într-o mişcare destul de disperată pentru a recâştiga cota de piaţă pierdută în ultimele luni, Google vă invită călduros să renunţaţi la motorul de căutare Yahoo.

Totul a început cu decizia de acum câteva luni a celor de la Mozilla de a înlocui motorul de căutare implicit din Firefox cu Yahoo în loc de Google. Respectivul gest a avut urmări surprinzătoare. Din noiembrie 2014 până în martie 2015, cota de piaţă a de la 8,6 procente până la 10,6 procente.

Pentru prima oară din 2008, cota de piaţă a celor de la Google a scăzut la nivel global sub 75 de procente. În contextul în care înţelegerea dintre Yahoo şi Mozilla a fost semnată pe o perioadă de cinci ani, este evident că gigantul din Moutain View trebuie să facă eforturi semnificative pentru a-şi câştiga utilizatorii înapoi.

Gesturile disperate au început. Într-un raport al celor de la SearchEngineLand se detaliază modul agresiv prin care Google încearcă să vă tenteze să faceţi tranziţia de la Yahoo înapoi la Google, ca implicit în Firefox. Aparent, orice căutare banală prin intermediul Google folosind browserul Mozilla se va reflecta într-un banner de dimensiuni semnificative precum cel de mai sus.

Acesta reprezintă o scurtătură către un tutorial detaliat, cu imagini, pentru ca voi să puteţi schimba motorul de căutare de implicit. În contextul în care această mişcare vă împinge mult mai jos rezultate la căutare şi, mai mult decât atât, frustrează plătitorii de reclame care au achiziţionat zona din partea de sus a paginii, este evident că cei de la Google sunt destul de emoţionaţi în legătură cu cota de piaţă în continuă creştere a celor de la Yahoo.

Partea bună este respectivul mesaj nu este afişat pe Chrome sau Safari. Astfel, doar dacă sunteţi utilizator de Firefox vă veţi lovi de aceste notificări. Rămâne să mai aşteptăm câteva luni până la publicarea următorului raport pe marginea motoarelor de căutare pentru a vedea eficienţa campaniei Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: