Google Chromebit îţi transformă TV-ul într-un PC

Google Chromebit îţi transformă TV-ul într-un PC

Un nou stick HDMI, intitulat Chromebit, creat de ASUS în colaborare cu cei de la Google, într-unul inteligent ce rulează Chrome OS.

Pentru că nu vor să renunţe la perpetua dezvoltare a Chrome OS, sistemul de operare pentru PC-uri, cei de la Google tocmai au lansat un nou gadget care s-ar putea să vă atragă. Micuţul din imaginile de mai sus se conectează la portul HDMI al unui monitor sau TV şi vi-l transformă într-un computer perfect funcţional.

Este foarte mic, nu necesită nici un fel de configurare şi are o performanţă mai mult decât decentă. Din multe puncte de vedere este similar cu , lansat în urmă cu câteva luni. Diferenţa majoră între cele două, pe lângă preţ, ţine de o alegere de design foarte interesantă. Chromebit are capul HDMI rabatabil la 90 de grade. Astfel, nu trebuie ca respectivul stick să iasă într-un mod ostentativ din marginea TV-ului, ci se poate ascunde în spatele acestuia.

În ceea ce priveşte configuraţia hardware, este construit în jurul unui SoC Rockchip 3288 cu un GPU quad core ARM Mali 760, 2GB RAM şi o un spaţiu de stocare de 16GB în format eMMC. Conectivitatea include un port USB 2.0, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11ac şi suport pentru accesoriile Smart Ready. Pentru interacţiunea cu el, puteţi folosi un mouse şi o tastatură pe USB sau Bluetooth, iar acestea nu sunt incluse în preţ. Un detaliu important pe care trebuie să-l aveţi în vedere este că platforma Chrome OS funcţionează aproape exclusiv în cloud. Din acest motiv, este mai importantă ca de obicei o conexiune la internet.

Nu avem încă o dată precisă de lansare pentru Chromebit, dar ar trebui să ajungă în magazine în această vară la un preţ de până într-o 100 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: