Similar cu Chromecast, acest stick face streaming pe TV de pe Firefox OS

Similar cu Chromecast, acest stick face streaming pe TV de pe Firefox OS

Pentru că fiecare platformă de mobil vine cu propriul standard de streaming, după şi Apple TV, avem un stick pentru Firefox OS.

firefox-os-chromecast-alike-christian-heilmann-twitter

La ora actuală smartphone-urile cu nu sunt unele dintre cele mai populare, dar având în vedere preţul accesibil al respectivelor dispozitive, potenţialul există. Din acest motiv, trebuie făcute investiţii şi în crearea de diverse periferice compatibile.

Pe acest principiu, a fost creat stick-ul HDMI de mai sus. Cei care au interacţionat vreodată cu un Chromecast ştiu despre ce este vorba. Practic, vorbim de un dispozitiv compact, similar ca şi dimensiune cu un modem 3G pe USB, care, după ce l-aţi introdus în portul HDMI al TV-ului şi l-aţi integrat în reţeaua WiFi locală, vă afişează pe TV conţinut de orice fel de pe o tabletă sau smartphone. Primele teste au confirmat doar streaming-ul  direct de pe aplicaţia YouTube de mobil, dar atunci când software-ul va fi finisat, va fi compatibil cu mult mai multe surse.

Marea diferenţă dintre acest aparat şi creaţia celor de la Google este că funcţionează pe un sistem open source. Până şi bootloader-ul este deschis pentru personalizare. În plus, primele informaţii legate de acest stick, obţinute de cei de la GigaOM, confirmă că nu va fi limitat la capitolul surse de conţinut doar de gadgeturi cu Firefox OS. S-ar putea să interacţioneze la fel de bine cu Windows Phone sau chiar şi Android.

La această oră, pentru că aparatul nu a fost încă lansat oficial, cei de la Mozilla nu au recunoscut fățiș implicarea lor în proiect. De asemenea, nu este cunoscută o dată aproximativă a disponibilității pentru achiziţie a acestui stick.