Intel și stick-ul HDMI cu Windows pentru orice televizor

Intel și stick-ul HDMI cu Windows pentru orice televizor

Stick-urile HDMI care convertesc televizorul într-un dispozitiv SmartTV nu reprezintă o noutate, cel puțin nu atunci când sunt produse de altcineva decât Intel.

Intel-HDMI-1

Soluții pentru ca televizoarele obișnuite să devină SmartTV-uri sunt o mulțime, toate folosesc însă Android-ul ca sistem de operare. O companie încă necunoscută a început producția unui dispozitiv similar care folosește însă un procesor Intel Atom Z3735F din seria Bay Trail. Acest lucru înseamnă că pe stick-ul respectiv se poate instala chiar și o variantă completă de Windows 8.1 sau un sistem de operare Linux. Meegopad Intel Quad Core Dongle este disponibil la prețul de 70 de dolari însă este livrat momentan doar în pachete de 500 de bucăți. Probabil prețul de retail va crește puțin peste 100 de dolari atunci când va ajunge pe piață în variantă retail.

Unitatea are un procesor Atom Z3735F cu 4 nuclee, 1 GB memorie RAM, 16 sau 32 GB memorie de stocare, un slot pentru carduri de tip microSD și două porturi microUSB 2.0. Există de asemenea conectivitate WiFi, Bluetooth 4.0 și un conector HDMI care se introduce în televizor. Dimensiunile acestui dispozitiv sunt de doar 9.9 x 3.8 x 1 mm. Probabil că dispozitivul nu va oferi o performanță foarte mare având în vedre specificațiile sale însă faptul că este o unitate PC completă ce poate rula pe un singur port HDMI al unui monitor sau televizor poate fi foarte util pentru pasionații de sisteme foarte mici. Mai trebuie menționat că poate fi cărat în buzunarul de la geacă și se comportă la fel ca un PC putând fi folosit cu orice display ce deține un port HDMI?

Intel-HDMI-2