Google a anunţat cea mai bună tabletă cu Android, Pixel C

Google a anunţat cea mai bună tabletă cu Android, Pixel C

Dacă v-aţi dorit de mult timp o tabletă de top cu Android care să nu fie creată de Samsung, cei de la Google au anunţat noua Pixel C.

În urmă cu câţiva ani, inginerii Google ne-au demonstrat că se pricep la design când au lansat un Chromebook foarte impresionant cu ecran HiDPI intitulat Pixel. La momentul respectiv, acela era sistemul de top pe care şi l-ar fi dorit orice utilizator de sisteme portabile cu Chrome OS.

În cadrul evenimentului Google de aseară, gigantul din Mountain View a adăugat un nou membru familiei de dispozitive Pixel sub forma unei tablete premium menită să concureze cu noul iPad Pro al celor de la Apple. Pixel C va rula din start Android 6.0 Marshmallow, fiind prima tabletă preinstalată cu noul sistem de operare al celor de la Google.

Aceasta este o tabletă cu specificaţii high end, începând cu display-ul şi continuând cu partea de procesare. Panoul folosit are o putere luminoasă de 500 de niţi, perfectă pentru o utilizare în soare şi o densitate de pixeli de 308 ppi la o diagonală de 10,2 inci. Ca un mic detaliu, iPad Pro, la 12,9 inci are o densitate de pixeli de 264 ppi, la fel şi iPad Air 2. Partea de procesare este asigurată de 3GB RAM şi SoC-ul Tegra X1 cu procesor grafic pe arhitectură Maxwell al celor de la NVIDIA.

La fel ca în cazul Microsoft Surface sau iPad Pro, noua tabletă nu va fi comercializată împreună cu tastatură fizică, dar aceasta va putea fi achiziţionată separat. Tastatura va comunica cu Pixel C prin Bluetooth şi se va ataşa la aceasta magnetic. Tableta va şti imediat dacă urmează să folosiţi tastatura sau dacă aţi ascuns-o dedesubt. Deşi dock-ul oficial cu tastatură va consuma un pic de energie electrică, utilizatorul nu va şti acest lucru deoarece tableta se va ocupa de încărcarea ei.

Pixel C va fi achiziţionabilă în variante de 32 şi 64GB la 499 şi 599 de dolari. Tastatura externă oficială a celor de la Google pentru această tabletă va putea fi achiziţionat separat cu 150 de dolari. Nu avem o dată de lansare oficială pentru tabletă, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni până va ajunge pe piaţă.