Google isi deschide magazin online cu subventii la tablete Android

Google isi deschide magazin online cu subventii la tablete Android

Google isi face magazin online

Chiar daca Google e departe de a avea probleme finaciare, intr-o miscare de a ajuta piata de tablete cu Android mai multe surse au confirmat ca va lua partea de comercializare in propriile maini.

Google va avea online un magazin virtual in cadrul caruia va promova si comercializa tablete, scrie Wall Street Journal. Partea interesanta vine insa din faptul ca nu se va implica in productie, nici macar in parteneriate, cum s-a intamplat pana acum cu smartphone-urile Nexus, in schimb isi va promova partenerii. Va exista totusi o particularitate de branding care sa confirme achizitia dintr-un „mediu oficial”, cel mai probabil  un logo mai special. In acest stadiu al proiectului se pare ca cei mai importanti parteneri vor fi Samsung si ASUS.

Google va subventiona preturile tabletelor comercializate, asa cum fac magazinele rivale Apple si Amazon, dar intr-o miscare pe care unii o vor considera disperata – in acest fel probabil spera sa faca mult mai competitive la acest capitol cu produse gen Kindle Fire. Aceasta din urma reprezinta una dintre cele mai de succes tablete la ora actuala, in contextul in care, desi vine cu o versiune modificata de Android 2.3, nici macar nu este promovata ca atare, pur si simplu este mult mai ieftina decat concurenta si face o treaba foarte buna.

Avand in vedere handicapul major pe care il au tabletele cu Android la ora actuala, numai o mutare de acest gen din partea gigantului din Mountain View ar mai putea salva corabia.