19 iun. 2015 | 10:00

Giada i58B ar putea fi cel mai mic miniPC cu Core i5

ACTUALITATE
Giada i58B ar putea fi cel mai mic miniPC cu Core i5

Dacă eraţi de mult timp în căutarea unui cu o configuraţie decentă, noul barebone Giada i58B, s-ar putea încadra de minune.

Arunci o privire peste din piaţă şi este mai evident ca niciodată că singurul segment de sisteme desktop ce continuă să se comercializeze într-un ritm decent este acesta. În definitiv, prea puţini se mai aruncă la investiţia într-un computer cu dimensiuni standard.

Giada i58B este o frumuseţe de SFF – small form factor PC. Se integrează sau, mai bine zis, se ascunde perfect în orice mediu şi îşi găseşte în egală măsură loc pe un birou sau lângă TV-ul din sufragerie. Plusul său major, pe lângă un set mai mult decât decent de specificaţii, constă într-o carcasă atât de bine gândită încât poate găzdui fără pericol de supra încălzire, un Intel Core i5 – 5200U. Acesta din urmă este un procesor construit pe cea mai recentă arhitectură Broadwell,

În rest, pe lângă CPU-ul optimizat pentru ultrabook-uri, merită să aveţi în vedere că Giada i58B va avea un consum infim. Procesorul, cel mai mare consumator din interior se va rezuma la un TDP de doar 15 watt. În funcţie de bugetul pe care îl aveţi disponibil, veţi putea cumpăra mini PC-ul cu o varietate semnificativă de opţiuni de stocare, patru porturi USB 2.0, un port USB 3.0 şi un cititor de microSD-uri. Amatorii de experimente hardware se vor bucura de prezenţa pe marginea carcasei a unui port serial.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele