Gear S2 este primul ceas inteligent de la Samsung pe care îl porți purta în public

Joi seară, în cadrul unui eveniment special Unpacked, Samsung și-a prezentat cele două smartphone-uri noi, Galaxy Note 5 și Galaxy S6 edge +. Totuși, nu despre acestea vreau să vorbim acum, ci despre ceasul Samsung Gear 2 pe care sud-coreenii l-au ”tease-uit”.

Samsung este printre primele companii care au lansat ceasuri inteligente, iar acest lucru este de lăudat. Ceea ce nu este de lăudat este faptul că Samsung este printre puținele companii care a reușit să facă numai ceasuri inteligente urâte. Da, sunt subiectiv, dar în afară de trackerul Gear Fit, restul gadgeturilor nu numai că nu sunt ”fashionable”, ci nu prea pot fi numite ”purtabile”, având în vedere că arată ca niște mici computere legate forțat în jurul încheieturii.

Din fericire, Samsung este o companie care învață din greșeli și care se adaptează mereu la cerințele pieței, așa că Samsung Gear S2 este un ceas gândit pentru nu doar pentru early adopters, ci și pentru persoanele care chiar mai iesdin casă din când în când.

În punctul acesta știm sigur doar că Gear S2 va fi metalic, rotund și că va fi lansat luna viitoare, în cadrul târgului IFA 2015. Ce putem specula, pe baza imaginilor făcute publice de companie după evenimentul de aseară, este că Gear S2 va rula pe baza sistemului de operare Tizen.

Asta este o dezamăgire pentru cei care au telefoane Android de la alți producători pentru că, cel mai probabil, nu vor putea folosi Gear S2.

Totuși, având în vedere că zvonurile inițiale vorbeau despre un ceas cu display rotund cu Android Wear, nu e imposibil ca Samsung să lanseze un model similar cu sistemul Google, compatibil cu toate telefoanele cu Android.

Gear S2 îl puteți descoperi în imaginile de mai sus, care fac parte dintr-o serie creată de Samsung pentru a arăta cât de la modă sunt noile sale gadgeturi. Printre ele se numără și fotografii cu S6 Edge + și Note 5.

Citește și: