Ceasurile Android Wear vor funcționa cu iPhone

Ceasurile Android Wear vor funcționa cu iPhone

În încercarea de a atrage, în curtea , posesorii de iPhone, cei de la Google lucrează intens la asigurarea compatibilităţii platformei cu iOS.

Vânzările de ceasuri inteligente cu Android Wear nu sunt fabuloase, dar acestea vor scădea brusc după lansarea noului Apple Watch, dacă gigantul din Mountain View nu face eforturi semnificative pentru a asigura compatibilitatea dispozitivelor construite pe platforma sa cu iPhone-uri. Pe marginea acestui subiect au existat , dar se pare că nu trebuie să mai aşteptăm prea mult până la finisarea ultimelor detalii.

Până de curând, situaţia a fost incredibil de simplă. Îţi cumpărai un Android Wear, acesta funcţiona doar în tandem cu smartphone-uri Android. Când Apple şi-a anunţat noul smartwatch, a făcut aceeaşi promisiune legată de compatibilitate. Un Apple Watch nu poate fi folosit decât împreună cu un iPhone. Pentru că o aplicaţie care să asigure compatibilitatea dintre un ceas cu Android Wear şi un iDevice ar trebui aprobată de Apple pentru a ajunge în App Store, ar fi interesant de urmărit dacă oficialii gigantului din Cupertino ar vedea o astfel de lansare ca pe o ameninţare din partea competiţiei.

Cei de la The Verge au obţinut informaţii de la o sursă apropiată de Google cum că există deja o aplicaţie de iOS ancorată în sistemul de notificări al platformei Apple. Nu lipseşte compatibilitatea cu cardurile de informaţii Google Now şi nici modulul de comenzi vocale. Per ansamblu, este foarte dificil ca cineva să confirme aceste zvonuri, dar concluzia este una evidentă. Cu cât concurenţa pentru spaţiul de la încheietură devine mai acerbă între Google şi Apple, utilizatorii obişnuiţi vor fi cei care vor avea cel mai mult de câştigat.