Gamingul la rezoluţie 4K devine mai accesibil cu GeForce GTX 980 Ti

Gamingul la rezoluţie 4K devine mai accesibil cu GeForce GTX 980 Ti

În cazul în care vă doriţi cu ardoare o sesiune de gaming la rezoluţie 4K şi aveţi deja un monitor compatibil, vă mai lipseşte un GeForce GTX 980 Ti.

Amatorii de gaming cu detalii maxime ştiu de mult că acest hobby este unul foarte costisitor, mai ales atunci când nu vă este suficientă experienţa oferită de un Xbox One sau PlayStation 4. În principiu, aveţi nevoie de un PC cu un procesor de top, o cantitate generoasă de memorie RAM şi o placă video de generaţie recentă de la NVIDIA.

În continuare, cea mai scumpă şi performantă placă video pusă la dispoziţie de NVIDIA este un GeForce X. În ţara noastră, aceasta costă peste 5000 lei. De astăzi, există însă şi o variantă mult mai ieftină a acelei creaţii. Menită pentru gaming în condiţii optime la rezoluţie 4K, noua placă video de la NVIDIA poartă numele de GeForce GTX 980 Ti. Aceasta nu este nici pe departe ieftină la aproximativ 650 de dolari, dar s-ar putea să reprezinte un rău necesar dacă pasiunea voastră pentru gaming nu poate contenită.

La capitolul specificaţii hardware, noua GTX 980 Ti este construită în jurul chipsetului GM200, la fel ca Titan X. În comparaţie cu GTX 980, noul TI incorporează 2816 core-uri CUDA şi 176 unităţi de texturare, cu aproximativ 38% mai mult decât GTX 980. Lăţimea de bandă folosită pentru comunicaţii între placa video şi placa de bază a crescut cu 50%. Memoria dedicată a beneficiat de asemenea de un upgrade, atingând pragul de 6GB. În practică, dacă GTA V rula pe un GTX 980 la rezoluţie 4K cu 35 – 45 FPS-uri, acum a sărit până la 60 de cadre pe secundă.

În plus, acest anunţ pentru GeForce GTX 980 Ti s-a reflectat şi în la 980 până la aproximativ 500 de dolari de la 550.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: