Hop și prețurile pentru Nvidia GeForce GTX 970 & 980

Hop și prețurile pentru Nvidia GeForce GTX 970 & 980

Noua serie de plăci grafice Nvidia va fi lansată în scurt timp, și cele mai recente zvonuri ilustrează atât specificațiile cât și prețurile.

Nvidia GeForce GTX

Cel mai probabil mulți dintre voi deja se gândesc la un posibil upgrade, însă întrebarea care vine în mintea tuturor este desigur, cât vor costa noile plăci grafice, și desigur care este sporul de performanță al acestora. GeForce GTX 980 este probabil cea mai puternică placă grafică a noii serii, iar prețurile pentru aceasta vor fi în jurul sumei de 599 dolari, aproximativ la fel ca actualul GeForce GTX 780 Ti. GTX 970 va fi sensibil mai ieftină, la aproximativ 399 dolari, și va fi astfel la un preț apropiat de GeForce GTX 780.

Prețurile sunt interesante. Nvidia are cu siguranță așteptări mari de la noile plăci, iar asta se vede prin faptul că sunt foarte apropiate de prețurile actualelor GTX 780 Ti și GTX 780. De reținut, seria nouă, 9xx, are mult mai multă memorie video și un consum de energie cu mult îmbunătățit față de seria 7xx. Prețurile noilor 980 și 970 sunt de asemenea similare cu prețurile de lansare ale concurenței, mai specific cu Radeon R9 290X și respectiv 290, însă plăcile AMD au beneficiat de atunci de o reducere de preț. Ne așteptăm așadar ca alternativele noi de la Nvidia să depășească din punct de vedere performanță, aceste modele de la AMD.

Nvidia GTX 980

Citește și: