Nvidia Titan Z a fost amânată pentru o perioadă nedefinită

Nvidia Titan Z a fost amânată pentru o perioadă nedefinită

Se întâmplă ceva ciudat la Nvidia, având în vedere că Titan Z a fost amânată, se pare, pentru o perioadă nedefinită.

Nvidia Titan Z

Ieri, pe data de 8 mai 2014, a fost data anunțată de lansare pentru Nvidia Titan Z și nu se aude nimic despre această placă. La sfârșitul lunii aprilie a mai fost făcută o amânare de scurtă durată pentru că producătorul spunea că mai are ceva modificări de făcut la sistemul de răcire al plăcii.

De ieri însă nu se aude nimic despre disponibilitatea oficială și, chiar dacă prețul acesteia era de 3000 de dolari, sunt sigur că existau destul de mulți entuziaști care să se înghesuie să o cumpere. Placa nu a apărut nici în retail, nici pe magazinele online, nici site-ul nvidia nu o listează ca produs disponibil, ba mai mult unele magazine online o listează ca ”shifted indefinitely”, un exemplu fiind ComputerBase.de

Nvidia Titan Z avea o performanță măsurată de aproximativ 8 TFLOPS, însă este posibil ca decizia lor să fi fost în funcție de placa de la AMD, Radeon R9 295X2 care atinge 11.5 TFLOPS ca performanță, și mai vine și la jumătate de preț. Probabil că acum Nvidia a decis că trebuie să vină cu mai multă putere de procesare și probabil un preț mai mic pentru a o face cu adevărat atrăgătoare către public. Totuși, memoria de pe Titan Z era de 12 GB GDDR5, cu 50% mai multă decât pe placa AMD, și cu siguranță ar fi învins într-o serie de benchmark-uri.

Citește și: