Fostul CEO Microsoft: Telefoanele cu Windows Phone au nevoie de aplicații Android

Fostul CEO Microsoft: Telefoanele cu Windows Phone au nevoie de aplicații Android

Într-un interviu acordat recent pentru Bloomberg, fostul CEO Steve Ballmer a afirmat că lipsurile Windows Phone pot fi remediate cu aplicații de Android.

La ora actuală, marii dezolvatori de jocuri lucrează aproape în mod exclusiv cross-platform. Asta înseamnă că un joc este lansat simultan pe iOS și Android, iar uneori ajunge chiar și pe Windows Phone. Microsoft a încercat ceva similar cu Windows 10, facilitând compatibilitea aplicațiilor noi cu telefoanele și sistemele portabile care rulează cele mai recente sisteme de operare ale sale. Astfel, un dezvoltator folosește cea mai mare parte a liniilor de cod scrise pentru un program pe mai multe platforme software și tipuri de aparate.

Din păcate, marea problemă a terminalelor cu Windows 10 Mobile este că, în continuare nu oferă acces la o bază de date foarte stufoasă de aplicații. Mai mult decât atât, unele dintre cele mai populare programe și jocuri care au creat dependență pe iPhone sau Android refuză să apară pe smartphone-urile cu Windows.

Soluția la problemă, din punctul de vedere al fostului CEO Microsoft, este ca utilizatorii de Windows Phone sau Windows 10 Mobile să poată instala pe mobile aplicații de Android. Nu are nici o legătură cu facilitarea procesului de portare al aplicațiilor de pe o platformă pe alta. Cei mai mulți dezvoltatori nu vor să depună nici un fel de efort ca programele lor să meargă pe Windows, când sunt suficient de profitabile pe Android.

Ideea lui Steve Ballmer nu este deloc absurdă și a mai fost aplicată și în trecut. Utilizatorii de terminale cu BlackBerry 10 pot, de exemplu, să instaleze aplicații de Android.

În teorie, cei de la Microsoft, în urmă cu ceva timp, au anunțat un program intitulat Astoria ce permitea dezvoltatorilor, într-o manieră foarte rapidă, să-și optimizeze aplicațiile de Android sau iOS pentru Windows. Din păcate, respectivul proiect nu a mai fost actualizat, statutul său rămânând în ceață.

Citește și: