Steve Ballmer este din nou agresiv fata de iOS si Android

Steve Ballmer este din nou agresiv fata de iOS si Android

Va mai aduceti aminte de momentul glorios in care Steve Ballmer spunea ca Android-ul este pentru oameni de stiinta? Un an mai tarziu Steve face alte afirmatii care nu pot fi percepute decat ca fiind agresive.

Microsoft Steve Ballmer Android iOS

V-ati gandit vreodata sa descrieti sistemul de operare Android ca fiind salbatic si necontrolat? Pe langa o vulnerabilitate sporita la malware, Steve Ballmer a folosit aceste cuvinte pentru a se referi la sistemul de operare pentru mobile al celor de la Google. Pentru ca intrase deja in gura in lupului s-a gandit ca nu mai conteaza daca se arunca si la cateva afirmatii legate de ecosistemul Apple. Desi preturile pentru aplicatii au ajuns sa fie similare intre dispozitivele cu Android, iOS si Windows Phone, Ballmer a caracterizat ecosistemul Apple ca fiind scump si prea controlat. Desi ai fi tentat ca in urma unor astfel de argumente sa crezi ca ,,al sau” Windows Phone este reteta perfecta, pozitionata undeva la mijloc in piata, studiile zic altceva. Intr-un raport al celor de la IDC publicat in urma cu aproximativ 3 saptamani, platforma celor de la RIM care a scazut cu o viteza incredibila in ultimii ani, inca se afla pe locul 3, inaintea Windows Phone ca si cifra de vanzari.

In acelasi interviu, fara sa mentioneze alte argumente ce pot fi verificate, CEO-ul Microsoft si-a manifestat entuziasmul vis-a-vis de Surface, o tableta pe care inca o percepe ca pe o dovada  a combinatiei perfecte dintre hardware si software.  Targetul acestor produse a fost descris de Balmer ca ,,must not go unexploited”. Pentru a scapa cateva detalii despre proiecte de viitor, in final Steve Ballmer a afirmat ca a sa companie are mult de lucru in zona de ,,sub 5 inci”, probabil incercand sa mai modereze putin situatia.

Citește și: