Steve Ballmer regretă pentru Microsoft Mobile… ultimii 10 ani

Steve Ballmer regretă pentru Microsoft Mobile... ultimii 10 ani

Într-un interviu recent, a recunoscut o greşeală imensă a companiei pe care condus-o timp de 14 ani.

ballmer_investor adoptie mobile windows phone

În cazul în care nu era evident, universul gadgeturilor portabile la ora actuală este condus de Google prin a sa platformă Android şi de Apple cu ale sale iDevice-uri. În contextul în care Microsoft realiza smartphone-uri cu mult înainte celor două companii de mai sus, foarte mulţi s-au întrebat unde a greşit gigantul din Redmond.

Zilele trecute, Steve Ballmer a ţinut un discurs în cadrul Şcolii de Afaceri Said din Oxford, Regatul Unit. Deşi s-au discutat multe subiecte, o afirmaţie a fostului CEO, referitoare mai mult la partea de Microsoft mobile, a ieşit în evidenţă. ,,Am avea o poziţie mai puternică în piaţa de telefoane dacă am putea să refacem ultimii zece ani”.

Deşi nu sună neapărat ca o admisie de vinovăţie personală, este evident că enorm pe marginea faptului că dispozitivele cu Windows Phone nu sunt cele mai populare din lume.

La această oră, Windows Phone este a treia platformă ca popularitate globală, depăşind în ultimii ani BlackBerry, Symbian şi orice alt sistem de operare pentru telefoane inteligente. Microsoft licenţiează WP8 producătorilor de terminale şi verifică intern hardware-ul pe care urmează să ruleze respectivul SO. Această metodologie îi permite să asigure o experienţă de utilizare fluentă indiferent de dispozitiv sau de compania care l-a creat.

În viitorul apropiat, Microsoft urmează să lanseze Windows Phone 8.1, un produs care s-ar putea să aducă din nou în atenţia publicului platforma gigantului din Redmond, atenţie care în final s-ar putea reflecta în vânzări sporite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: