17 iun. 2015 | 11:00

Fairphone 2 este un smartphone modular pentru toată lumea

ACTUALITATE
Fairphone 2 este un smartphone modular pentru toată lumea

Încercând să atragă un număr semnificativ de utilizatori de partea principiilor etice de producţie smartphone-uri, noul este mult mai flexibil.

În conformitate cu trendul de a produce smartphone-uri din ce în ce mai subţiri şi mai compacte, prea puţini producător se mai gândesc la un producţia de telefoane uşor de reparat. De posibilitatea unor upgrade-uri, nici nu încape vorba.

Excepţia de la regulă vine sub forma Fairphone 2. Acesta este produs cu un nivel sporit de respect faţă de mediu şi faţă de oamenii care muncesc la obţinerea materialelor ce urmează să fie folosite în noul vostru smartphone. Dintr-un punct de vedere, acesta poate fi considerat modular, deşi nu oferă chiar acelaşi nivel de flexibilitate pentru Project Ara de la Google.

În principiu, Fairphone 2 este foarte uşor de demontat şi este asamblat integral folosind şuruburi, nu lipici. Din acest motiv, creatorii săi se mândresc cu faptul că, la momentul unui upgrade, puteţi schimba doar camera foto sau display-ul, nu întregul gadget. Totul este să aveţi un pic de răbdare. Trecând însă peste scorul mare la uşurinţa de reparare pe care l-ar primi de la iFixit, merită să aveţi în vedere configuraţia standard pe care veţi pune mâna la momentul achiziţiei.

Fairphone 2 este construi în jurul unui display Full HD de 5 inci. La interior ascunde o combinaţie dintre un Snapdragon 801 de la Qualcomm, 2GB RAM şi o cantitate de memorie internă egală cu 32GB. Partea de captură include o cameră de 8 megapixeli. În definitiv, acesta este un dual SIM cu o baterie detaşabilă de 2420 mAh. Disponibil începând cu toamna acestui an, Fairphone 2 va avea un preţ de 525 de euro în Europa.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele