FairPhone va fi un telefon construit cu bun simt

FairPhone va fi un telefon construit cu bun simt

In incercarea de elimina zvonurile cum ca toate telefoanele , o companie va crea FairPhone.

fairphone options telefon democratic

Ne-am obisnuit sa vedem scris pe gadgeturile preferate Made in China si sa citim stiri cum ca angajatii fabricilor in care se produc respectivele aparate lucreaza in conditii deplorabile. Pana si gramele de material pretios integrate in diverse cipuri responsabile de performanta jucariilor noastre scumpe sunt exploatate in tari din lumea a treia. Desi in 9 din 10 cazuri nu aveti cum sa influentati semnificativ aceasta situatie, o companie mai putin cunoscuta si-a propus sa construiasca un telefon in afara sistemului descris mai sus.

FairPhone sau ,,telefonul corect”, la prima vedere, este un alt telefon cu Android. Magia sa sta insa in procesul de productie. Materialele minerale folosite la realizarea sa vor fi exploatate din zone certificate in care nu se abuzeaza drepturile omului. Partea de asamblare va fi dusa la bun sfarsit de producatori care au un istoric impecabil in ceea ce priveste siguranta si confortul angajatilor. Pentru ca intregul sistem din spatele FairPhone nu putea fi pus la punct fara ajutorul unei organizatii specializate pe aceas aspect, producatorii aparatului au inceput o colaborare stransa cu LaborVoices. , LaborVoices are o evidenta clara a companiilor care asigura si mentin un mediu de lucru sanatos si niste conditii de trai decente pentru angajati.

In ceea ce priveste specificatiile tehnice ale noului smartphone, FairPhone ar trebui sa vina preinstalat cu Android 4.2 Jelly Bean, sa integreze un panou de 4,3 inci si sa ascunda o baterie ce poate fi inlocuita cu usurinta. Din pacate, desi va avea un pret decent de 325 de euro, telefonul are nevoie de cel putin 5000 de precomenzi inainte de a deveni realitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: