Olandezii de la Fairphone vor lansa si ei un smartphone

, 25 Mai, 13:00

Olandezii de la Fairphone urmeaza sa lanseze un smartphone, in cazul in care vor reusi sa stranga 5.000 de precomenzi ca sa poata incepe productia acestuia.

Fairphone

Telefonul pentru care Fairphone asteapta acele precomenzi are un pret de retail de 325 euro (436 dolari). Ecranul este de 4,3 inci, sistemul de operare este Android 4.2 si ruleaza pe un procesor quad core. Acesta detine o camera de 8 megapixeli, pe partea din spate, si una de 1,3 megapixeli, in fata. Modelul este unul dual-SIM. Fairphone a fost o initiativa a unor olandezi care doreau sa arate ce inseamna productia aparatelor electronice utilizate acasa si ce implica aceasta. Ei voiau sa urmareasca de unde provin mineralele, de exemplu sa nu cumva fie extrase prin procedee toxice, cine face componentele, daca sunt exploatati muncitorii, care este impactul social, etc. Ar fi multe de spus.

Pana la urma, Fairphone a ajuns sa conceapa propriul lor smartphone, care, ca performante, pare sa fie ok, dar nu telefonul este ce conteaza cel mai mult, ci implicarea lor sociala:Fairphone Initial, Fairphone convinsese 16.000 de persoane sa cumpere telefonul, doar ca pana acum, cu 20 de zile inainte de terminarea ofertei, au fost facute doar 2.337 precomenzi, adica 46% din total, dupa cum se rata pe pagina lor de internet, unde telefonul arat bine.

 

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Fairphone convinsese 16.000 de persoane sa cumpere telefonul, doar ca pana acum, cu 20 de zile inainte de terminarea ofertei, au fost facute doar 2.337 precomenzi, adica 46% din total, dupa cum se rata pe pagina lor de internet, unde telefonul arat bine.

…..voi ce intelegeti din fraza asta???eu inteleg ca 2337 inseamna 46% din 16000…corect redactorii lu’ peste???

eh, e o greseala in exprimare dar ne-am dat seama ca cele 2337 reprezinta 46 procente din cele 5000 precomenzi:)

asa este,doar o greseala….insa nici acum corectata plus cele inca 2-3 greseli strecurate din repezeala redactorului,care ,oricum,dupa cum vezi,nu se agita prea mult sa corecteze.

„dupa cum se rata pe pagina lor de internet, unde telefonul arat bine.”…”dupa cum se rata” si „telefonul arat bine”…superb

Oricum ,noi cititorii,prin aceste corecturi ,nu facem altceva decat sa-i ajutam sa se perfectioneze,insa ,fara aportul lor ne uscam gura degeaba

Mare rahat de telefon! De 400 de euro si in plus made in China, ca astia si-au vandut demult fabricile de la ei… Se gasesc mult mai bune la asa pret piperat! Doar pt ca-s olandezi?!? Si Philips-ul l-au vandut chinezilor!

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail