Olandezii de la Fairphone vor lansa si ei un smartphone

Olandezii de la Fairphone vor lansa si ei un smartphone

Olandezii de la Fairphone urmeaza sa lanseze un smartphone, in cazul in care vor reusi sa stranga 5.000 de precomenzi ca sa poata incepe productia acestuia.

Fairphone

Telefonul pentru care Fairphone asteapta acele precomenzi are un pret de retail de 325 euro (436 dolari). Ecranul este de 4,3 inci, sistemul de operare este Android 4.2 si ruleaza pe un procesor quad core. Acesta detine o camera de 8 megapixeli, pe partea din spate, si una de 1,3 megapixeli, in fata. Modelul este unul dual-SIM. Fairphone a fost o initiativa a unor olandezi care doreau sa arate ce inseamna productia aparatelor electronice utilizate acasa si ce implica aceasta. Ei voiau sa urmareasca de unde provin mineralele, de exemplu sa nu cumva fie extrase prin procedee toxice, cine face componentele, daca sunt exploatati muncitorii, care este impactul social, etc. Ar fi multe de spus.

Pana la urma, Fairphone a ajuns sa conceapa propriul lor smartphone, care, ca performante, pare sa fie ok, dar nu telefonul este ce conteaza cel mai mult, ci implicarea lor sociala:Fairphone Initial, Fairphone convinsese 16.000 de persoane sa cumpere telefonul, doar ca pana acum, cu 20 de zile inainte de terminarea ofertei, au fost facute doar 2.337 precomenzi, adica 46% din total, dupa cum se rata pe pagina lor de internet, unde telefonul arat bine.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI