10 dec. 2015 | 05:47

Facebook video review îți arată ce s-a întâmplat în 2015

ACTUALITATE
Facebook video review îți arată ce s-a întâmplat în 2015

Anul 2015 a fost plin de evenimente, unele mai puțin fericite decât altele, iar noi ne-am exprimat opiniile pe Facebook despre toate.

Luna decembrie este o ocazie unică pentru majoritatea serviciilor online să facă o retrospectivă a anului care se pregătește să se încheie. Facebook nu este o excepție de la regulă și, la fel ca în anii trecuți, încearcă să ne sintetizeze într-un scurt metraj de câteva minute toate evenimentele care ne-au marcat existența în 2015. În definitiv, dacă nici cei de la Facebook nu știu ce ne-a impresionat cel mai mult în acest an și ce a generat cele mai multe dezbateri, atunci cine să știe.

Noul clip intitulat sugestiv Year in Review a fost postat recent de cei de la Facebook pe Vimeo, iar voi îl puteți viziona la calitate HD în partea de sus a acestei pagini. Acesta ne aduce aminte de atacurile teroriste de la Paris, alegerile prezidențiale din SUA, criza refugiaților sirieni, cutremurul din Nepal, protestele anti-rasiste din Baltimore și egalitatea drepturilor. E un colaj foarte inspirat care s-ar putea să vă impresioneze și să vă șocheze, să vă întristeze și să vă facă să schițați un zâmbet.

Tot cu ocazia acestui clip, cei de la Facebook au realizat un top al celor mai dezbătute subiecte pe populara rețea socială pornind de la un algoritm foarte complex ce a agregat un volum de date imens. ,,Lista top 10 pentru Anul în Review a fost măsurată în funcție de frecvența unui subiect în mențiuni pe Facebook între 1 ianuarie și 1 decembrie 2015. Pentru a se realiza această listă, postările pe Facebook au fost analizate și agregate într-un mod anonim, iar apoi au fost clasificate pentru a captura anul pe Facebook.

Top 10 cele mai dezbătute subiecte pe Facebook în 2015 au fost următoarele:

  1. Alegerile prezidențiale din SUA
  2. Atacurile din Paris de pe 13 noiembrie
  3. Războiul civil din Syria și criza refugiațiilor
  4. Cutremurul din Nepal
  5. Criza economică din Grecia
  6. Egalitatea dreptului la căsătorie
  7. Lupta împotriva ISIS
  8. Atacul de la Charlie Hebdo
  9. Protestele din Baltimore
  10. Atentatul din Charleston și dezbaterea asupra steagului
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele