13 feb. 2015 | 12:42

Facebook până când moartea ne va despărți: Ce se întâmplă cu profilul după ce mori?

ACTUALITATE
Facebook până când moartea ne va despărți: Ce se întâmplă cu profilul după ce mori?

Dacă te-ai întrebat vreodată cui vei lăsa tot conținutul digital creat vreodată, și n-ai avut răspuns, Facebook are o soluție pentru rețeaua sa.

Contul de Facebook nu moare odată cu cel care îl are, așa că trebuie să rămână cuiva. Dacă până acum o rudă putea informa rețeaua socială că ai murit, și astfel acesta era închis, mai noi ai Legacy Contact și posibilitatea de a atribui un tutore contului tău pentru când nu vei mai putea da like sau comenta.

Prin opțiunea Legacy Contact, poți alege un prieten care să controleze anumite aspecte ale paginii tale de Facebook, dar nu va putea publica în locul tău. Spre exemplu, îți poate modifica poza de profil și cea de cover, marcând prin cele două o „înghețare“ a contului într-o anumită formă, scrie „Adevărul“.

Formularul prin care Facebook îți permitea să semnalezi moartea cuiva este disponibil aici. După ce rețeaua verifica acel cont și alte dovezi, și constata că într-adevăr a murit, o dezactiva. Asta înseamnă că nu mai apărea la sugestiile de prietenie, nu mai era folosit numele în reclame sau în alte locuri din rețea. Totuși, trebuie menționată că rudele sau prietenii care îți vor prelua contul vor putea răspunde cererilor de prieteni.

De asemenea, acest legacy contact va putea să descarce o arhivă a fotografiilor. Vor avea acces blocat însă la mesaje și nici nu vor putea altera setările contului. Mai mult, contul, deși va putea fi parcurs, va avea cuvântul Remembering (trad.: În amintirea) scris înaintea numelului. Totuși, dacă vrei să ștergi contul după moarte, poți alege și asta înainte.

ce se intampla cu facebook dupa ce mori

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele