Prea mult Facebook poate dăuna: Cum să accesezi în siguranță rețeaua socială

Prea mult Facebook poate dăuna: Cum să accesezi în siguranță rețeaua socială

Siguranța de care vă bucurați atunci când utilizați Facebook este foarte importantă, iar acestea sunt câteva metode eficient de a vă proteja datele.

Facebook a atins de curând cifra de 1,35 miliarde de utilizatori. Lăsând la o parte toate conturile false care au fost create, tot vorbim despre un număr imens de oameni. Din păcate, mulți dintre aceștia au tendința de a ignora de multe ori securitatea.

Pe Facebook, mai mult decât pe orice al website, este nevoie să controlați cantitatea de informații personale la care au acces celelalte persoane. De la locuri în care ați fost și activități preferate la filme urmărite, un prieten de pe Facebook poate afla aproape în legătură cu dumneavoastră printr-un simplu click. Acestea sunt doar câteva dintre metodele prin puteți limita accesul străinilor la conținutul dumneavoastră.

Distribuirea doar în cercul de prieteni

Atunci când postați ceva, sau distribuiți o melodie, sau un link, puteți selecta persoanele care pot vedea respectivul material, fie că este vorba despre prieteni, prieteni apropiați, familie, sau orice alt grup din care faceți parte.

Privacy Check-Up

În colțul din dreapta sus, aveți un buton de forma unui lacăt care vă va afișa opțiunea ”Privacy Check-Up”. Acolo veți stabili cine are acces la postări, la aplicații și la profil în general.

Revizuirea Tag-urilor

Pentru mulți oameni, o ieșire în oraș înseamnă de multe ori un nou tag pe Facebook. Dar cu toții știm că pot apărea numeroase situații în care am vrea ca anumite persoane să nu știe exact unde am fost. Tocmai de aceea, este indicat să revizuiți fiecare tag înainte ca acesta să apară pe profilul dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, nu trebuie decât să intrați în ”Settings”, ”Timeline and Tagging” și apoi să activați ”Review posts you were tagged in”.

Desigur, când nicio altă metodă nu funcționează, există întotdeauna opțiunea de a bloca pe cineva. Din acel moment, persoana nu va mai putea accesa profilul vostru în niciun fel. Nu este cea mai elegantă metodă, dar cu siguranță este cea mai eficientă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: