Facebook ia partea creatorilor de conținut și vine cu o soluție împotriva hoților

Facebook ia partea creatorilor de conținut și vine cu o soluție împotriva hoților

Facebook a anunțat o nouă tehnologie care le va permite să depisteze mai ușor videoclipurile piratate și să fie mai prompți în eliminarea acestora de pe rețeaua socială.

Sistemul care compară fișierele video le va permite creatorilor de conținut să verifice dacă au fost „jefuiți”. Sistemul a fost dezvoltat în urma unui an cu mari creșteri al numărului de videoclipuri publicate pe rețeaua de socializare. Chiar Facebook și-a încurajat cei 1,5 miliarde de utiliatori să-și încarce filmulețele direct pe site.

Soluția este răspunsul la plângerile utilizatorilor cu privire la „freebooting”, o practică prin care terțe părți fură conținut video de undeva și îl publică apoi pe Facebook. Cel mai rău este când acestea stâng un număr foarte mare de vizualizări. Este o problemă serioasă pentru creatorii de conținut, iar ca dovadă este cazul unui producător căruia i s-a furat videoclipul de către un tabloid din Marea Britanie și publicat apoi pe Facebook, strângând astfel 18 milioane de vizualizări.

„Nu este corect pentru cei care lucrează din greu ca să creeze videoclipuri impresionante”, au declarat cei de la Facebook într-o publicare de pe blogul companiei.  Aceștia au adăugat:  „Ne dorim ca cei care crează videoclipuri să primească aprecierile pe care le merită.”

Potrivit celor de la Motherboard, sistemul actual folosit de Facebook se bazează mai mult pe sesizările făcute de către utilizatori și trecerea conținutului prin programul Audible Magic, o tehnologie care potrivește amprente audio pentru a identifica și bloca fișierele video neautorizate, înainte ca acestea să fie încarcate. Cei de la Facebook susțin că noul sistem este mult mai complex și că se aseamănă cu cel folosit de YouTube. Compania a anunțat că testează versiunea beta împreună cu anumite companii media, plus alți creatori video și că vor extinde serviciul în lunile ce urmează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: