Asistentul Facebook e un mix de inteligență umană și artificială

Asistentul Facebook e un mix de inteligență umană și artificială

Dacă Siri, Cortana sau Google Now nu sunt pe gustul vostru, cei de la Facebook tocmai şi-au lansat propriu asistent virtual.

Din punctul meu de vedere, este doar o chestiune de timp până vom începe să vorbim toţi cu telefoanele şi tabletele din buzunar, în speranţa că acestea ne vor ajuta în activităţile zilnice. Giganţi precum Apple, Google sau Microsoft au făcut deja primii paşi în această direcţie, mai era rândul celor de la Facebook să ne încânte cu ceva similar.

După mai multe săptămâni de zvonuri pe marginea unui asistent virtual de la Facebook, cu nume de cod Moneypenny, inspirat din James Bond, aflăm că numele oficial al serviciului va fi simplu M. Acesta va funcţiona în interiorul unei ferestre de Facebook Messenger, în format text. Deşi se va diferenţia prin câteva puncte esenţiale de alternativele existente pe piaţă, acelaşi asistent virtual va îndeplini sarcini pe care până la această oră doar un om le putea duce la bun sfârşit.

David Marcus de la Facebook detaliază foarte bine modul în care M oferă informaţii utile, soluţii la problem şi alte câteva particularităţi remarcabile. ,,Spre deosebire de alte servicii disponibile pe piaţă bazate pe inteligenţă artificială, M chiar poate să finalizeze sarcini în beneficiul vostru. Poate cumpăra diverse obiecte, vă poate livra cadouri către cei dragi, poate face rezervări la restaurante, aranjamente legate de deplasări, planificări, programări şi multe altele.”

Facebook M este special dintr-un motiv foarte important: nu se folosește doar de inteligența artificială, ca Siri și Cortana, ci și de cea umană. Mai exact, există o echipă întreagă de angajați care va interveni atunci când ”robotul” nu ține pasul cu utilizatorul, pentru a se asigura că totul decurge perfect. Ţine doar de voi să vă gândiţi la ce veţi alege să folosiţi noul Facebook M.

Momentan, M se află într-o permanentă stare de finisare. Din acest motiv, nu este disponibil pentru toţi internauţii, dar cei care participă la teste pot oferi feedback preţios cu scopul de a-l aduce cât mai curând în mâinile voastre. Cel mai probabil, va trebui să aşteptaţi până când M va fi surprins într-un preview live.

Citește și: