28 aug. 2015 | 11:14

Un miliard de oameni au folosit Facebook într-o singură zi

ACTUALITATE
Un miliard de oameni au folosit Facebook într-o singură zi

Conform unei postări făcute de Mark Zuckerberg, Facebook a reușit să atragă un miliard de persoane pe site-ul său într-o singură zi.

Facebook continuă să se extindă, iar acum, compania a avut parte de una dintre cele mai importante realizări ale sale. După cum scrie Mark Zuckerberg, în data de 27 august, rețeaua socială a atins un miliard de utilizatori într-o singură zi. Mai exact, unul din șapte oameni de pe Pământ a folosit Facebook într-o singură zi. The Verge notează că aceasta este o realizare extrem de importantă, având în vedere faptul că piața din Statele Unite este mai mult sau mai puțin saturată.

We made this video to celebrate all you’ve done to help our community connect one billion people in a single day. It’s an amazing milestone. I hope you enjoy.

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, August 27, 2015

 

”Când vorbim despre date financiare, folosim numere obișnuite, însă aceste lucru este diferit. A fost prima dată când am atins această cifră și este doar începutul eforturilor de a conecta pe toată lumea. Sunt foarte mândru de comunitatea noastră pentru progresul pe care l-am făcut”, a scris Mark Zuckerberg. Cu inițiative precum Internet.org, Facebook ar putea avea parte de o creștere și mai importantă în viitorul apropiat, compania având intenția de a-i conecta un număr cât mai mare de oameni.

Piețe precum cele din Europa, America și India sunt extrem de dezvoltate, iar companie pare a se concentra deocamdată pe Africa, America de Sud și Asia.  Facebook a început încă din 2013 să promoveze programul prin care vrea să conecteze Africa la Internet. Scopul organizației pare măreț, de a aduce internetul la îndemâna cât mai multor utilizatori. În prezent, peste o treime din populația lumii are acces la internet, iar rata de adopție nu depășește 9% anual. Cifrele nu sunt deloc pe placul companiilor de tehnologie, iar un gigant precum Facebook are toate interesele să sporească nivelul penetrării internetului la nivel global.