08 oct. 2015 | 15:52

Facebook ar putea înlocui butonul „like” cu o serie de emoticoane

ACTUALITATE
Facebook ar putea înlocui butonul „like” cu o serie de emoticoane

Today we’re launching a pilot test of Reactions — a more expressive Like button. As you can see, it’s not a “dislike” button, though we hope it addresses the spirit of this request more broadly. We studied which comments and reactions are most commonly and universally expressed across Facebook, then worked to design an experience around them that was elegant and fun. Starting today Ireland and Spain can start loving, wow-ing, or expressing sympathy to posts on Facebook by hovering or long-pressing the Like button wherever they see it. We’ll use the feedback from this to improve the feature and hope to roll it out to everyone soon.

Posted by Chris Cox on Thursday, 8 October 2015

Aparent, Facebook se pregătește să testeze înlocuirea butonului de „like” cu o serie de emoticoane.

Cu puțin timp în urmă au apărut zvonuri conform cărora Facebook ar adăuga un buton de „dislike”, deși compania nu a confirmat acest lucru și a declarat că va fi mai mult un buton pentru afișarea empatiei. Ei bine, se pare că va fi mai mult de atât.

Potrivit variantei în spaniolă a site-ului Engadget, Facebook va integra un buton ce va conține mai multe emoticoane care să exprime anumite reacții precum furie, tristețe, surprindere sau dragoste. Potrivit zvonurilor, rețeaua socială va face disponibilă noua opțiune începând chiar de mâine, în Spania și Irlanda.

Dacă zvonurile se vor dovedi a fi adevărate, noile reacții vor fi afișate într-un meniu amplasat în partea de jos a postărilor, sub butonul de like, și vor fi disponibile atât pe profilurile utilizatorilor obișnuiți, cât și pe paginile oficiale.

În septembrie, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat că rețeaua socială va integra o funcție prin care utilizatorii să-și poată exprima empatia în legătura cu anumite publicări. Deși inițial s-a crezut că va fi vorba de un buton de dislike, oficialii au negat acest lucru și au declarat că vom afla în curând despre ce este vorba.

În ultimul timp, Facebook a introdus o mulțime de noi unelte prin care utilizatorii să-și poată personaliza cu ușurință profilul și conținutul publicat. Luna aceasta, rețeaua socială a integrat o nouă opțiune care îți permite să desenezi pe fotografii, denumită „Doodle”, iar, în curând, vom putea avea gif-uri pe post de fotografii de profil.

Facebook a fost contactat pentru a oferi un declarație cu privire la zvonurile lansate de publicația spaniolă, dar nu au dat vreun răspuns deocamdată.