Nu vă lăsaţi păcăliţi. Butonul „Dislike” nu există încă

Nu vă lăsaţi păcăliţi. Butonul „Dislike” nu există încă

La câteva zile după ce am aflat că în curând vom avea un buton de dislike, au început să apară şi păcălelile pe reţeaua socială construite în jurul acestei promisiuni.

Nu a trecut foarte mult timp de cînd CEO-ul Facebook a anunţat, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri desfăşurate la sediul companiei din San Francisco, că vom avea în curând un buton marcat dislike în interfaţa standard a reţelei sociale. Respectiva unealtă va fi implementată cu scopul de a manifesta empatie faţă de anumite evenimente în situaţia în care un like nu se pretează. În respectivul context însă, Mark Zuckerberg nu a oferit foarte multe detalii legate de forma pe care o va lua acest buton nou şi nici când se va transforma în realitate. Nu ştim dacă va fi vorba de un nou emoji sau dacă ne vom putea folosi de el în câteva săptămâni sau luni de zile pentru a ne manifesta dezaprobarea faţă de diverse cauze politice.

Cu toate acestea, au apărut deja grupuri formate din criminali cibernetici care profită de dorinţa publicului larg pentru respectivul buton. Probabil sunt în mare parte aceeaşi care vă obligau să daţi like la diverse pagini dubioase de Facebook şi să completaţi diverse chestionare pentru a vedea cine v-a vizualizat pagina de profil, deşi compania americană nu a permis niciodată aşa ceva.

Revenind însă la „Dislike„, mai multe pagini web anunţă, complet eronat, că accesul la respectiva funcţie se realizează pe bază de invitaţie. În mod evident, totul este o păcăleală, iar dacă primiţi astfel de invitaţii pe Facebook ar fi bine să le ştergeţi. Dacă vă simţiţi generoşi, atenţionaţi şi persoana care v-a trimis acea invitaţie că riscă fie să se infecteze cu vreo formă de malware, fie să completeze chestionare şi sondaje îmbogăţind un internaut aflat la celălalt capăt al lumii. Nu completaţi nici un formular care se mândreşte cu faptul că vă va deschide uşile către noi funcţii de Facebook.

Citește și: