Facebook adaugă o nouă unealtă de editare foto

Facebook adaugă o nouă unealtă de editare foto

Facebook lansează o nouă opțiune în cadrul aplicației pentru mobil care îți permite să desenezi pe fotografiile pe care urmează să le publici pe rețeaua socială.

Dacă ieri vorbeam despre cum Facebook va face viața mai ușoară celor care nu se bucură de o conexiune puternică la internet, astăzi, compania vine cu o noutate „artistică”. După ce ți-a permis să editezi, să decupezi și să adaugi filtre fotografiilor, acum îți oferă ocazia să desenezi. Acest fapt se datorează opțiunii „Doodle”, o unealtă pe care Facebook o face disponibilă în aplicația mobilă.

Atunci când selectezi o poză pentru a o încărca pe Facebook, în fața ta se așterne un meniu pentru editare. Doodle este adăugat în partea dreaptă a acestui meniu, de unde îți permite să selectezi o culoare pe care apoi s-o folosești în realizarea „operei de artă”. Dacă selectezi și ții apăsat pe o culoare, apoi glisezi degetul spre dreapta, vei putea modifica dimensiunea pensulei.

Singurele alte opțiuni sunt „anulează” și „reface”, fără să fie disponibile alte modalități de control, precum modificarea opacității sau a formei pensulei. Este destul de clar că Doodle se vrea a fi o unealtă pe care s-o utilizezi doar pentru amuzament. Aceasta este foarte similară cu cea disponibilă în cadrul aplicației Snapchat, mai ales că paleta de culori este afișată exact în același mod.

Noua opțiune de la Facebook este disponibilă deja atât pe iOS cât și pe Android, așa că veți putea da nas în nas cu aceasta când vei dori să publici o fotografie. Unealta va apărea automat în cadrul aplicației mobile, fără să fie nevoie de actualizare.

Citește și: