Facebook activează din nou funcția Safety Check

Facebook activează din nou funcția Safety Check

La doar câteva zile după atentatele de la Paris, cei de la Facebook activează din nou funcția Safety Check.

Atentatele de la Paris din 13 noiembrie au reprezentat prima tragedia de acest fel care i-a determinat pe cei de la Facebook să implementeze funcția Safety Check. După cum probabil știți, până atunci, Safety Check fusese activată doar în cazul dezastrelor naturale. Acum, la doar câteva zile după întâmplările de la Paris, rețeaua socială se vede nevoită să activeze iar funcția. De această dată, cauza este reprezentată de atentatul cu bombă din orașul Nigerian Yola, care a dus la moartea a nu mai puțin de 32 de persoane.

Atentatul a fost pus la cale, cel mai probabil, de gruparea Boko Haram, aflată în război cu statul african, însă VentureBeat menționează că nimeni nu l-a revendicat până în prezent. Rețeaua socială a fost recent criticată de unii deoarece nu a activat Safety Check și în cazul atentatelor din Beirut și Kenya.

Alex Scultz, vicepreședinte responsabil de creștere în cadrul companiei, a oferit o declarație interesantă în legătură cu acest subiect. ”Am ales să activăm Safety Check deoarece am observat foarte multă activitate pe Facebook în cursul evenimentelor. Am vorbit cu angajații, care au considerat că încă exista o nevoie pe care o puteam satisface. Astfel, am luat decizia de a încerca ceva ce nu încercaserăm în trecut: activarea Safety Check pentru o situație diferită de un dezastru natural”, a declarat Schultz.

Citește și: