De ce Facebook nu a activat Safety Check și în cazul atentatului din Beirut

De ce Facebook nu a activat Safety Check și în cazul atentatului din Beirut

Oficiali din cadrul Facebook explică de ce Safety Check nu a fost activată și în cazul atentatului din Liban.

În urma atacurilor petrecute zilele trecute în Paris, cei de la Facebook au reactivat funcția Safety Check, cu ajutorul căreia oamenii aflați în zona afectată puteau menționa că se află în siguranță. După cum scriu cei de la VentureBeat, aceasta a fost introdusă în luna octombrie a anului 2014, pentru a-i ajuta pe cei expuși dezastrelor naturale. Acum, rețeaua socială a fost, însă, criticată de unii deoarece nu a activat Safety Check și în cazul atentatelor din Beirut și Kenya.

După cum era de așteptat, Mark Zuckerberg a răspuns prin intermediul rețelei sociale. ”Mulți oameni s-au întrebat de ce Safety Check a fost activat pentru Paris, dar nu și pentru Beirut și alte locuri. Până ieri, politica noastră era de a nu activa Safety Check decât în cazul dezastrelor naturale. Tocmai am schimbat acest lucru și avem de gând să apelăm la Safety Check și pentru dezastre produse de oameni”, a declarat șeful Facebook.

Declarația cea mai interesantă îi aparține, însă, lui Alex Scultz, vicepreședinte responsabil de creștere în cadrul companiei. ”Am ales să activăm Safety Check deoarece am observat foarte multă activitate pe Facebook în cursul evenimentelor. Am vorbit cu angajații, care au considerat că încă exista o nevoie pe care o puteam satisface. Astfel, am luat decizia de a încerca ceva ce nu încercaserăm în trecut: activarea Safety Check pentru o situație diferită de un dezastru natural”, a declarat Schultz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: