Facebook ar trebui să permită crearea individuală a filtrelor pentru cauze

Facebook ar trebui să permită crearea individuală a filtrelor pentru cauze

Actualizarea Facebook, care permite utilizatorilor să adauge automat un filtru cu steagul Franței pe poza de profil pentru a-și manifesta solidaritatea, a stârnit destul de multe discuții contradictorii.

Facebook a fost criticat pentru că s-a grăbit să ofere suport unei țări, dar nu a procedat la fel și în cazul altora. Tragediile sunt la fel de dureroase peste tot, dar mediile sociale au părut să uite de viețile pierdute în Beirut și Bagdad. Așa cum era de așteptat, unii oameni au fost revoltați de punerea Franței mai presus de alte state.

Steag

Acum, dacă utilizatorul vrea să susțină o altă cauză, care are probabil o importanță mai mare pentru el, e nevoit să își creeze singur o poză în concordanță. Chiar dacă putem fi de acord cu faptul că filtrele nu ajută cu nimic concret, putem înțelege nevoia unora de a-și exprima susținerea și compasiunea, chiar și la acest nivel. Prin urmare, probabil cea mai bună idee ar fi ca Facebook să permită personificarea filtrului pentru cauze de către fiecare utilizator în parte.

Desigur, e ușor să ajungem în altă extremă, iar funcția aceasta să fie abuzată. Pe de altă parte Facebook are un set de reguli în ceea ce privește comportamentul utilizatorului, iar acestea pot fi aplicate și atunci când își încarcă fotografiile. De asemenea, ar mai fi opțiunea de a oferi toate steagurile lumii ca variante.

Într-o lume în care oamenii sunt atât de diferiți, e imposibil să găsești o cale de a-i mulțumi pe toți. Totuși, o soluție viabilă ar fi oferirea opțiunii de a-și exprima preferințele și părerile, astfel încât să nu mai existe senzația de discriminare sau de ierarhizare. Astfel, Facebook ar putea deveni comunitatea globală care se pretinde a fi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: